Το αφεντικό της Volkswagen «πιέζει» για ηλεκτρικά

Το αφεντικό της Volkswagen «πιέζει» για ηλεκτρικά

1.752 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2021)

Το αφεντικό της Volkswagen θεωρεί πως είναι ώρα να στραφούμε στα ηλεκτρικά. Πιο συγκεκριμένα, συγκρίνει τα ηλεκτρικά μοντέλα του γερμανικού group με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και τα θεωρεί καλύτερα.

Ο Elon Musk θα μιλήσει στη Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Όσοι παρακολουθούν τον αγώνα των εξελίξεων στην ηλεκτροκίνηση, θα έχουν δει και τον διευθυντή του Volkswagen Group, Herbert Diess, να δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της ηλεκτροκίνησης. Ο ίδιος πιέζει το Group να στραφεί ολοκληρωτικά στα ηλεκτρικά, αφού υποστηρίζει πως είναι το μέλλον της αυτοκίνησης. Για το λόγο αυτό, έχει προσκαλέσει ανοιχτά το «αφεντικό» της Tesla, Elon Musk, να μιλήσει στα στελέχη της Volkswagen.
 

Ποστ που «καίει» τα βενζινοκίνητα

Ο Διευθυντής του Γερμανικού κολοσσού «ποστάρει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πόσα χρήματα μπορεί να γλιτώσει κάποιος επιλέγοντας κάποιο ηλεκτροκίνητο σε σχέση με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο του Group, αποθαρρύνοντας τους νέους πελάτες από το να συνεχίσουν να επιλέγουν βενζίνη. Χαρακτηριστικά η οδήγηση ενός VW Tiguan στοιχίζει 30% παραπάνω για κάθε χιλιόμετρο σε σχέση με το ID.4, ενώ στο Audi Q5 40% παραπάνω σε σχέση με το Q4 e-tron. Η οδήγηση του Skoda Kodiaq είναι περίπου 50% ακριβότερη σε σχέση με το Enyaq.
 

GM: η κατασκευή βενζινοκίνητων τους στοιχίζει ακριβά

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα εταιριών-κολοσσών να παίρνουν θέση στα κοινωνικά δίκτυα, απέναντι στο τεράστιο δίλημμα. Τελευταία, η Ford είναι φουλ απασχολημένη με την προώθηση και την διαφήμιση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, βλέπε Ford Mustang Mach E, ενώ ο Διευθυντής της GM δήλωσε πως η κατασκευή βενζινοκίνητων τους στοιχίζει ακριβά.
 

Συνεργασία Tesla-Volkswagen

Μετά από αυτήν την κίνηση, οι φήμες οργιάζουν πως στο μέλλον θα δούμε κάποια συνεργασία από τους δύο κατασκευαστές. Είμαστε αρκετά περίεργοι να δούμε τι αντίκτυπο θα έχουν τα λόγια του Diess στο Group καθώς και αν θα καταφέρει ο Musk να παίξει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές κινήσεις της εταιρίας.

Λέτε να δούμε κανένα μοντέλο, αποτέλεσμα της συνεργασίας Volkswagen και Tesla;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center