H Fisker είπε πως το Ocean με μόλις 30 λεπτά φόρτισης θα είναι σε θέση να διανύσει 320 χιλιόμετρα!

Το ατού του Fisker Ocean είναι στη φόρτιση

1.850 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2019)

Το επερχόμενο Fisker Ocean μετράει αντίστροφα για να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του, με την εταιρεία να δημοσιοποιεί ένα ακόμα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αναφορικά με την αναλογία χρόνου φόρτισης και αυτονομίας χιλιομέτρων.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Fisker Ocean αναμένεται να το δούμε για πρώτη φορά στο Consumer Electronics Show (CES) στις αρχές Ιανουαρίου. Παρόλο το γεγονός πως αρκετοί περιμένουν να δουν δια ζώσης τη νέα πρόταση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία δεν είναι και τόσα πολλά, η εταιρεία παρουσίασε ένα στοιχείο το οποίο ίσως να είναι το μεγαλύτερο ατού του μοντέλου έναντι των αντιπάλων του.
 
Αν και γνωρίζαμε πως το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα διαθέτει ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 80 kWh με την αυτονομία του να υπολογίζεται μεταξύ 402-483 χλμ, η Fisker είπε πως το Ocean με μόλις 30 λεπτά φόρτισης θα είναι σε θέση να διανύσει 320 χιλιόμετρα!
 
«Περιμένω με ανυπομονησία να παρουσιάσω στο κοινό το επαναστατικό πολυτελές SUV Fisker Ocean» είπε περιχαρής ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Henrik Fisker. Παράλληλα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης ο Fisker γνωστοποίησε πως η εταιρεία του θα συνεργαστεί με την Electrify America που θα προσφέρει στους αμερικανούς πελάτες πρόσβαση στο μεγαλύτερο ανοικτό δίκτυο γρήγορης φόρτισης. Το τελευταίο εκτείνεται σε 45 πολιτείες στις ΗΠΑ και διαθέτει περίπου 800 σταθμούς φόρτισης και 3.500 φορτιστές.
 
Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο, αυτά που ήδη γνωρίζουμε αναφέρουν πως το όχημα μήκους 4.640 χιλιοστών θα διαθέτει στην οροφή του ηλιακό πάνελ που θα ενισχύσει την απόδοση και θα μπορούσε να προσφέρει έως 1.610 χιλιόμετρα ανά έτος. 
 
Σε ότι αφορά το κόστος, αυτό στην αγορά των ΗΠΑ θα ξεκινήσει από τις 40.000 δολάρια (περίπου 35.850 ευρώ), ενώ η Fisker ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και μία εφαρμογή για smartphone μέσω της οποίας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μισθώσουν ένα από τα Ocean για κάποιο χρονικό διάστημα. Αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2022, αν και οι παραγγελίες θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα.

Hyundai
NISSAN