Ο αγαπημένος Herbie από την ταινία «Κατσαριδάκι αγάπη μου» είναι από τους πιο διάσημους 4τροχους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης.

Το είδες σε ταινία, το αγόρασες;

2.491 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Αυτοκίνητα πρωταγωνιστές σε ταινίες, που βλέποντάς τα στην μεγάλη οθόνη σε έκαναν να θες να τα αποκτήσεις. Ποια ήταν;


Πόσα αυτοκίνητα έχουν περάσει μπροστά από τα μάτια σου στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη; Πόσα ήταν πρωταγωνιστές, πόσα έτρεξαν, έσπασαν και πέταξαν για χάρη σου; Και εσύ τα είδες. Τα αγόρασες;
 
Η τοποθέτηση προϊόντων στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση δεν είναι ούτε καινούργια ιδέα, ούτε φυσικά περιορίζεται στο αυτοκίνητο. Σε αντίθεση όμως με κάθε άλλο προϊόν, το αυτοκίνητο δεν είναι απλά μέρος του σκηνικού. Είναι ο πρωταγωνιστής. Και οι εταιρείες το ξέρουν.
 
Πόσα αυτοκίνητα γνωρίσαμε και αγαπήσαμε από την κινηματογραφική τους παρουσία; Η Mustang του Bullitt, η Charger των Dukes, η Trans Am του Banditt. Όλα φυσικά αμερικάνικα μοντέλα στην αμερικανική βιομηχανία κινηματογράφου. Αν έκαναν εντύπωση σε εμάς, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που δεν τα είχαμε δει καν από κοντά, στη χώρα τους έκαναν εμπορική θραύση. Ειδικά η Mustang και η Trans Am έγιναν ανάρπαστες χάρη στις δύο αυτές ταινίες.
 
Στην από εδώ πλευρά είδαμε πιο πρόσφατα από Peugeot 406 (Taxi) μέχρι Subaru Impreza (Baby Driver) και φυσικά τα Mini του Italian Job σε δύο γενιές, παλιό και καινούργιο. Όμως η εμπορική πορεία αυτών των αυτοκινήτων δεν καθορίστηκε από την σκηνική τους παρουσία.
 
 
Η διαφορά πιθανώς έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα που πέτυχαν εμπορικά σε κάποια ταινία στις ΗΠΑ, ήταν φθηνά, αλλά όχι κοινά. Τα λεγόμενα muscle cars ήταν ένας περίεργος συνδυασμός προσιτού, γρήγορου και όμορφου. Κάτι αντίστοιχο δεν είχαμε εδώ στην Ευρώπη. Αν ήταν όμορφο και γρήγορο, δεν ήταν προσιτό. Και αν ήταν προσιτό, δεν ήταν απαραίτητα ξεχωριστό.
 
Και όμως οι εταιρείες επιμένουν. Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν μέρος του κινηματογράφου και της τηλεόρασης γιατί είναι τα ίδια ισχυρά ως χαρακτήρες, ακόμη και αν δεν είναι ισχυρά στην εμπορική τους πορεία. Και έτσι τα βλέπουμε στις μικρές και μεγάλες οθόνες. Τα αγοράζουμε όμως;
 
Εσείς επηρεαστήκατε ποτέ από μια ταινία ή σειρά στην τηλεόραση και αγοράσατε το αυτοκίνητο που είδατε στην οθόνη; Είναι η τοποθέτηση προϊόντος, κάτι το οποίο «πιάνει»; και τελικά ποιά αυτοκίνητα που είδατε σας έκαναν εντύπωση τόσο που να τα αγοράζατε;

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto