• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Michelin Visionary Concept μας δείχνει πώς μπορεί να είναι τα ελαστικά σε 10-20 χρόνια από τώρα.

Tο ελαστικό Visionary Concept είναι μια ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα ελαστικά του μέλλοντος. Δίχως αέρα, με μια κυψελωτή δομή που μιμείται τη φύση όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη ενός φυτού ή του κοραλλιού.

Το ελαστικό Michelin Visionary Concept είναι βιοδιασπώμενο και ανακυκλώσιμο, ενώ είναι φτιαγμένο από οργανικά κομμάτια. Μπορεί να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο, ενώ μέσω 3D εκτύπωσης, αλλάζει χάραξη στο πέλμα.

Το ελαστικό του μέλλοντος

3.959 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/6/2017

Το Michelin Visionary Concept είναι ένα πρωτότυπο ελαστικό δίχως αέρα, το οποίο αλλάζει πέλμα απλά μέσω 3D εκτύπωσης, ενώ επικοινωνεί συνεχώς με το όχημα. Δείτε πώς μπορεί να είναι τα ελαστικά σε 10-20 χρόνια από τώρα…

 
Η Michelin παρουσίασε στο Movin`On Conference του Μόντρεαλ, το ελαστικό Visionary Concept, μια ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα ελαστικά του μέλλοντος. Δίχως αέρα, με μια κυψελωτή δομή που μιμείται τη φύση όπως για παράδειγμα την ανάπτυξη ενός φυτού ή του κοραλλιού.
 
Το ελαστικό Michelin Visionary Concept είναι βιοδιασπώμενο, ανακυκλώσιμο και εκτυπώνεται 3D, ενώ είναι φτιαγμένο από οργανικά κομμάτια. Επιπλέον, μπορεί να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο, ενώ μέσω 3D εκτύπωσης, αλλάζει και χάραξη στο πέλμα.
   
Η Michelin ξεκαθάρισε πως ακόμα βρίσκεται στα αρχικά στάδια της εξέλιξης και πως η αντοχή των 3D εκτυπώσεων μένει να αποδειχθεί. Η γαλλική εταιρεία εκτιμά πως σε 2-3 χρόνια θα δούμε ελαστικά που θα επικοινωνούν με το όχημα, ενώ η πλήρης εφαρμογή των τεχνολογιών που βλέπουμε στο Visionary Concept χρειάζεται 10-20 χρόνια ακόμα.