Η επόμενη 5ετία, θα είναι full ηλεκτρική για την Mercedes με 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η επόμενη 5ετία, θα είναι full ηλεκτρική για την Mercedes με 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το ηλεκτρικό μέλλον της Mercedes

19.138 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2018)

Mercedes: 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2022! H Mercedes δουλεύει εντατικά για να περάσει τις ηλεκτρικές… εξετάσεις της και ονομάζει τα μοντέλα αυτά «EQ». Eμείς θα σας δείξουμε τα πάντα από την Α-Class έως τη GLS.

Όλα στην πρίζα! Η Mercedes σχεδιάζει 10 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αρχής γενομένης από το 2019. Πώς θα το καταφέρουν αυτό στη Στουτγάρδη; Μόνοι τους από ότι φαίνεται, καθώς κάποιες προσπάθειες για συνεργασία που λέγεται ότι έγιναν το 2017, δεν θα προχωρήσουν τελικά. Η υποψήφια ήταν μάλιστα η άσπονδη φίλη BMW. Δε θα υπάρξει όμως κάτι τέτοιο τελικά κι ας είχαν φτάσει οι μηχανικοί στην τέταρτη συνάντησή τους κατά την οποία είχαν καθορίσει τις γενικές προδιαγραφές που θα είχε η κοινή πλατφόρμα που ετοίμαζαν. Το δάπεδο αυτό σχεδιαζόταν να φιλοξενήσει κάθε είδους γραμμή κίνησης και να στηρίξει σχεδόν όλη την γκάμα μοντέλων. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Πλέον η Mercedes, έχει δικές της πλατφόρμες, τις EVA1 και EVA2. Η «1» αφορά τα μικρότερα ηλεκτρικά μοντέλα και η «2» τα μακρύτερα μεταξόνια, τους μικρούς προβόλους, τα πιο ξεχωριστά αμαξώματα και τους σημαντικά καλύτερους χώρους εσωτερικά. Ταυτόχρονα εδώ πέφτει το βασικό θεμέλιο και για τα αυτόνομα οχήματα αλλά και για την πλήρη ψηφιοποίηση του εσωτερικού. Ο στόλος των EQ θα παράγεται στη Γερμανία, στη Βρέμη, στο Ράστατ και το Ζιντελφίνγκεν αλλά και πιο μακριά, στην Τασκαλούσα στις ΗΠΑ αλλά και στην Κίνα. 

Κι ενώ έχει οριστεί τα ηλεκτρικά μοντέλα από το μέγεθος της C-Class και πάνω να φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο όπως και τα συμβατικά, στα μικρότερα κλιμάκια υπάρχουν ακόμη δυσκολίες στην επίτευξη τέτοιων συνεργειών. Θα είναι επιτυχημένο το εγχείρημα συνολικά; Η Mercedes λέει «ναι!» και υπολογίζει γύρω στα 175.000 EQ μοντέλα ετησίως. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto