Θα είναι αυτό το ηλεκτρικό sportscar της Kia;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θα είναι αυτό το ηλεκτρικό sportscar της Kia;

2.021 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2021)

Η ηλεκτρική τεχνολογία εξελίσσεται με σημαντικούς ρυθμούς και αυτό θα επιτρέψει στην Kia να φτιάξει το δικό της sportscar μέσα στα επόμενα χρόνια.

H Kia εισέρχεται σε μια νέα εποχή με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού EV6 και σχεδιάζει μάλιστα να φέρει στην αγορά ακόμη έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2027. Με αφορμή τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Κορεατών, ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Serkan Budur παρουσίασε την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα ηλεκτρικό sportscar της Kia, που θα μπορούσε να αποτελέσει το halo car της φίρμας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ξέρει από Kia o Βudur

Ο Βudur έκανε την πρακτική του στο Κέντρο Σχεδίασης της φίρμας το 2017 και το 2018, άρα φαίνεται πως γνωρίζει πως πρέπει να σχεδιάζεται ένα Kia. Αυτή την φορά, ο Budur προχώρησε στην σχεδίαση ενός ηλεκτρικού Kia με δύο πόρτες και πολύ φουτουριστικό ντιζάιν.

Mίνιμαλ αλλά και μυώδες

Η αλήθεια είναι πως ο σχεδιασμός  του δεν θυμίζει σε τίποτα κάποιο τωρινό μοντέλο της Kia, ηλεκτρικό ή μη. Ο πρόβολος αποτελείται από λεπτά φωτιστικά σώματα και βρίσκεται πάνω από έναν μινιμαλιστικό αλλά απλό προφυλακτήρα. Το αμάξωμά του είναι μυώδες και έχει μεγάλες επιφάνειες και η οροφή του είναι αρκετά coupe, ενώ βλέπουμε πως λείπουν οι καθρέπτες και τα χερούλια από τις πόρτες. Πίσω, βλέπουμε πως δίνει το παρών μια λεπτή μπάρα LED, μικρά αεροδυναμικά μέρη αλλά και ένας πολύ σπορ διαχύτης που κάνει το αυτοκίνητο πιο επιβλητικό.

Sportscar από την Κia; Kαι όμως!

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Kia δεν έχει στα άμεσα σχέδιά της την κατασκευή κάποιου αμιγώς ηλεκτρικού sportscar. Όσο η ηλεκτρική τεχνολογία βελτιώνεται ωστόσο, η παραγωγή ενός τέτοιου αυτοκινήτου θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα…

Θα «φάει» Ferrari και McLaren!
- Eίναι μινιμαλιστικό αλλά και μυώδες
- Δεν μοιάζει με κανένα άλλο Kia
- Όλα είναι δυνατά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Εσείς θα αγοράζατε ένα sportscar από την Kia, εάν προσέφερε όσα και η Ferrari αλλά είχε χαμηλότερη τιμή;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto