Ίσως το πιο ιδιαίτερο όχημα που βρίσκεται στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης να είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο που παρουσίασε η AeroMobil.

Το ιπτάμενο αυτό μοντέλο διαθέτει ένα σύνθετο εξωτερικό περίβλημα από άνθρακα.

Η εταιρεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες και η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να αρχίσει το 2018.

Το ιπτάμενο αμάξι της Φρανκφούρτης

2.764 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2017)

Ίσως το πιο ιδιαίτερο όχημα που βρίσκεται στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης να είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο που παρουσίασε η AeroMobil.

Το ιπτάμενο αυτό μοντέλο διαθέτει ένα σύνθετο εξωτερικό περίβλημα από άνθρακα, το οποίο αντλεί έμπνευση από σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα και αεροσκάφη υψηλής απόδοσης.
 
Στο έδαφος, το μοντέλο τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα, που μεταφέρει την κίνηση στους μπροστά τροχούς και του παρέχει αυτονομία για 700 περίπου χιλιόμετρα, με την μέγιστη ταχύτητα να φτάνει να 160 χλμ./ώρα.
 
Για να βρεθεί από το έδαφος στον αέρα, το μοντέλο της AeroMobil χρειάζεται μια μετατροπή η οποία σύμφωνα με την εταιρεία γίνεται μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Στους αιθέρες λοιπόν αναλαμβάνει δράση ένας τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας, ο οποίος προσφέρει τη δύναμη 305 ίππων, επιτρέποντας στον έλικα να λειτουργεί μέχρι και για 750 χιλιόμετρα.
Στο μέτωπο ασφαλείας, το AeroMobil είναι εξοπλισμένο με αερόσακους αλλά και αλεξίπτωτο το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία δέχεται ήδη προπαραγγελίες και η παραγωγή είναι προγραμματισμένη να αρχίσει το 2018, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται για δύο χρόνια αργότερα. Σε ότι αφορά την τιμολόγηση δεν υπάρχει καμία πληροφορία.     

ELASTIKA 2024
moto