Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών

38.069 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2020)

Το αυτοκίνητο αυτό μάλιστα είναι σύμφωνα με τον EuroNCAP, το ασφαλέστερο μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών

Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών

  • Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών
  • Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών
  • Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Όποιος έχει παιδιά ξέρει πόσο βαριά είναι η ευθύνη να κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο με τα παιδιά σου μέσα. Ποιο είναι όμως το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου σήμερα για την προστασία των παιδιών; Το EuroNCAP είναι ένας ανεξάρτητος παγκόσμιος φορέας που κάθε χρόνο αξιολογεί τα νέα μοντέλα που κυκλοφορούν, σε διαφορετικούς τομείς παθητικής ασφάλειας, μέσα από crash test με αυστηρές προδιαγραφές. Αυτός είναι, λοιπόν, ο αρμόδιος για να δώσει την απάντηση σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα.

Στο κομμάτι της παιδικής ασφάλειας ο EuroNCAP τσεκάρει πόσο καλά ταιριάζουν τα διάφορα παιδικά καθισματάκια στο μοντέλο και αν το μοντέλο μπορεί να χωρέσει ποικιλία παιδικών καθισμάτων με διαφορετικούς σχεδιασμούς και μεγέθη. Μετράει σε μετωπική σύγκρουση τις δυνάμεις που ασκούνται στο κεφάλι, το λαιμό και το στήθος των παιδικών crash test dummies (όσο μικρότερες οι δυνάμεις τόσο υψηλότερη η βαθμολογία) και επίσης αν η κούκλα παρέμεινε ασφαλώς δεμένη μέσα στο αυτοκίνητο και εάν χτύπησε πουθενά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κατά την πρόσκρουση. Επιπλέον, τα μοντέλα βαθμολογούνται με το αν έχουν isofix και αν διευκολύνουν την τοποθέτηση καθισμάτων i-Size, δηλαδή καθισμάτων που κοιτούν προς τα πίσω για μικρούς επιβάτες έως 4 χρονών.

Το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου στην προστασία των παιδιών για το 2019 είναι η νέα Mercedes CLA, η πρόταση του «αστεριού» στα μικρομεσαία σεντάν με coupe αισθητικά στοιχεία. Μάλιστα, συγκέντρωσε την κορυφαία βαθμολογία του EuroNCAP σε αυτόν τον τομέα με 91%, όση έχει και η «αδελφή» A-Class. To ντιζάιν παραπέμπει στην μεγαλύτερη CLS με τις έντονες νευρώσεις στο εμπρός μέρος και τις σαγηνευτικές καμπύλες πλάι και πίσω να συνθέτουν ένα macho σύνολο. Η καλλίγραμμη σιλουέτα, πέραν της εμφάνισης, χαρίζει και χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή 0,23 Cd στη νέα CLA με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την οδική συμπεριφορά και την κατανάλωση καυσίμου. Όσον αφορά στους κινητήρες, εφοδιάζεται με προτάσεις βενζίνης και diesel με ισχύ από 116 έως και 421 ίππους, θέλοντας να καλύψει όλο το εύρος του αγοραστικού κοινού.

Καταλήγοντας, η Mercedes-Benz θεωρείται συνώνυμη της τεχνολογίας, κάτι που αποδεικνύεται μπαίνοντας στην καμπίνα της νέας CLΑ, εκεί που τα φώτα πέφτουν στο πιο πρόσφατο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Exprerience) με τις δύο μεγάλες οθόνες 10,25 ιντσών σε πρώτο πλάνο. Από εκεί και πέρα, ένεκα της εξ αίματος σχέσης με την A-Class συναντά κανείς πλήθος ομοιοτήτων στη διάταξη και το σχεδιασμό του εσωτερικού της CLA με βασικά στοιχεία το τριάκτινο flat bottomed τιμόνι, τους χαρακτηριστικούς αεραγωγούς κ.ο.κ.. Επιπλέον, πλήρης είναι ο κατάλογος του εξοπλισμού από τη βάση της γκάμας με τα νεότερα και πιο hi-tech συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center