Στους 400 ίππους θα φτάσει η ισχύς της δεύτερης γενιάς Mercedes A45 AMG

Στους 400 ίππους θα φτάσει η ισχύς της δεύτερης γενιάς Mercedes A45 AMG

Το μέλλον της AMG A 45

8.748 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2016)

Η Mercedes-AMG θα επιμείνει στον δίλιτρο κινητήρα, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι ακόμη πιο ισχυρός. Διαβάστε τις νέες πληροφορίες για την δεύτερη γενιά του καυτού γερμανικού hatchback.

Μπορεί η δεύτερη γενιά της Mercedes A45 AMG να έχει προγραμματιστεί για να περάσει στην παραγωγή στις αρχές τους 2019, αλλά ήδη οι πληροφορίες γύρω από το ανανεωμένο «καυτό» hatchback είναι αρκετές.
Στην προσπάθεια της να «επιβιώσει» απέναντι στα Audi RS3 και BMW M2, η γερμανική φίρμα θα αυξήσει περισσότερο την ισχύ του 2λιτρου κινητήρα της. Αυτή τη στιγμή αποδίδει 381 ίππους, αλλά οι νέες φήμες αναφέρουν πως η επόμενη γενιά θα ξεπεράσει οριακά τους 400. Πως θα συμβεί όμως κάτι τέτοιο;
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, οι μηχανικοί της γερμανικής φίρμας θα αναβαθμίσουν τον ήδη «ζορισμένο» τετρακύλινδρο κινητήρα με νέα μπεκ καυσίμου, ανασχεδιασμένο υπερσυμπιεστή καυσαερίων, ενώ νέα χαρτογράφηση θα υποστεί και ο εγκέφαλος. Το αποτέλεσμα που επιθυμούν είναι ο δίλιτρος να φτάσει στους 400 ίππους, πράγμα που σημαίνει ότι θα πετύχει την εντυπωσιακή επίδοση των 200 ίππων ανά λίτρο.
Η κίνηση θα περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω του νέου 9τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Παράλληλα, η αύξηση των διαστάσεων της δεύτερης γενιάς θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, προκειμένου να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα το βάρος.Είναι νωρίς ακόμα για να αναφερθούμε στις επιδόσεις της νέας Mercedes A45 AMG, αλλά είναι δεδομένο πως τα 100 χλμ./ώρα θα «έρχονται» από στάση σε λιγότερο από 4,0 δλ.
Ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι πλέον μεγάλος, με την παρουσία του Audi RS3, της BMW M2 και πολλών ακόμη «άγριων» hatchback. Η Mercedes-AMG το γνωρίζει καλά και η απάντηση της θα είναι αναμφισβήτητα ηχηρή.
Κείμενο: Θοδωρής Κολονέλος

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center