2 φωτογραφίες »

Το σχέδιο ανήκει στον ανεξάρτητο σχεδιαστή Kleber Silva.

Το μίνι SUV της Jeep;

4.335 Επισκέψεις στο άρθρο (30/6/2020)

Ανεξάρτητο σχέδιο παρουσιάζει το μίνι SUV της Jeep, το οποίο φημολογείται πως θα έχει κάνει την εμφάνισή του μέσα στα επόμενα χρόνια.


Η πεποίθηση της Jeep για να κατασκευάσει ένα μίνι SUV υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και από τη στιγμή που η συγχώνευση της PSA με την FCA βρίσκεται προ των πυλών, δεν αποκλείεται όταν το νέο μοντέλο κάνει την εμφάνισή του να έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά του γαλλικού ομίλου.
 
Αυτό ήταν το σκεπτικό του ανεξάρτητου σχεδιαστή Kleber Silva, ο οποίος πήρε ως βάση το νέο Opel Mokka και μέσω αυτού θέλησε να δώσει μια πρώτη «γεύση» της εικόνας που θα έχει το μίνι SUV της Jeep όταν αυτό κάνει το επίσημο ντεμπούτο του. Έχοντας ως βάση την πλατφόρμα EMP1 το νέο Mokka είναι αρκετά μικρότερο από το Jeep Renegade κάτι που αποτέλεσε την βασική αιτία επιλογής από τον καλλιτέχνη προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του.
 
Στις εικόνες βλέπουμε ότι στο εμπρόσθιο μέρος κυριαρχεί η χαρακτηριστική γρίλια της Jeep, ενώ αρκετά μεγάλη είναι η απόσταση που διατηρεί από το έδαφος. Αυτό έρχεται σε απόλυτη συνάφεια με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Jeep που κατά το παρελθόν ανέφεραν πως αν και μίνι το SUV θα διατηρήσει τα off-road χαρακτηριστικά. Το προφίλ του μοντέλου είναι ίδιο με αυτό που είδαμε στο νέο Opel Mokka, ενώ στο πίσω μέρος ο καλλιτέχνης έχει εγκαταστήσει διπλό σύστημα απολήξεων εξάτμισης, αφού το «μωρό» SUV της jeep θα διαθέτει κινητήρες καύσης, ενώ φημολογείται και η παρουσία ηλεκτροκίνησης.
 
Πότε ακριβώς σκοπεύει η jeep να παρουσιάσει το μοντέλο δεν έχει γίνει γνωστό, όμως στο συνέδριο Capital Markets Day του 2018 είχε επιβεβαιώσει τη στρατηγική προϊόντων της έως το 2022, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και το εν λόγω όχημα. Να θυμίσουμε πως μεταξύ άλλων η μάρκα είχε πει πως θα είναι πολύ πρακτικό για καθημερινή χρήση, ενώ είχε υπονοήσει πως θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Suzuki Jimny.

Hyundai
vw