Το μουσείο της Alfa Romeo δείχνει τα εκθέματα με σβηστά τα φώτα!

Το μουσείο της Alfa Romeo δείχνει τα εκθέματα με σβηστά τα φώτα!

1.447 Επισκέψεις στο άρθρο (6/10/2022)

Πως είναι ένα μουσείο αυτοκινήτων όταν τα φώτα σβήνουν; Η Alfa Romeo και το μουσείο της στο Arese θέλησαν να δώσουν την απάντηση διοργανώνοντας για το κοινό… «Μια νύχτα στο μουσείο» στις 29 Οκτωβρίου!

Μια νύχτα στο μουσείο

Το μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, στα περίχωρα της πόλης του Μιλάνο, αποτελεί μια από τις πλέον εντυπωσιακές και πλούσιες σε εκθέματα συλλογές στο χώρο του αυτοκινήτου. Κάθε χρόνο χιλιάδες φίλοι της Alfa Romeo, αλλά και ευρύτερα των αυτοκινήτων, επισκέπτονται το χώρο που περικλείει τα 111 χρόνια ιστορίας της θρυλικής ιταλικής μάρκας. Παράλληλα, η διοργάνωση μιας σειράς θεματικών εκδηλώσεων, αποκαλύπτουν λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας, όπως για παράδειγμα της εμπλοκής της Alfa Romeo στους αγώνες ταχύτητας με σκάφη θαλάσσης, ή τα παρασκήνια πίσω από την εξέλιξη της εντυπωσιακής 75 Turbo Evoluzione IMSA.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θέαση των εκθεμάτων με σβηστά τα φώτα!

Αυτή τη φορά, οι υπεύθυνοι είχαν μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα, αφού για πρώτη φορά καλούν το κοινό να ζήσει το χώρο του μουσείου όπως κανείς, ή για την ακρίβεια κανείς εκτός από τους φύλακες δεν τον έχει ζήσει. Στις 29 Οκτωβρίου, το μουσείο μέχρι και τις 12 το βράδυ θα έχει κλειστά -σχεδόν- όλα τα φώτα αφήνοντας το κοινό να ανακαλύψει εκ νέου τα εκθέματα, σε μία αντισυμβατική ατμόσφαιρα όπου το ελάχιστο φως θα τονίσει τη σιλουέτα των αυτοκινήτων της Alfa Romeo, ενώ θα οξύνει την ακοή και την αφή.

Στα μέσα της 10ετίας του 1970 ιδρύθηκε το μουσείο

Η δημιουργία του μουσείου αποτελεί έμπνευση του Orazio Satta Puliga, του ανθρώπου που ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των μοντέλων της μάρκας μετά τον 2ο Π.Π. Τελικά το μουσείο πήρε σάρκα και οστά στα μέσα της δεκαετίας του 1970, στο χώρο του ιστορικού εργοστασίου της Alfa Romeo στο Arese. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του το 2015, το Museo Storico Alfa Romeo φιλοξενεί περισσότερα από 110 χρόνια ιστορίας, όπως αυτά εκφράζονται από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα της συλλογής, σπάνια έγγραφα, αλλά και μια εντυπωσιακή επιλογή από οπτικοακουστικό υλικό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
vw