Το νέο DS3 κόντρα στα γερμανικά premium SUV

5.061 Επισκέψεις στο άρθρο (23/5/2019)

Μπορεί το νέο DS3 Crossback να χτυπήσει τα γερμανικά premium SUV, χωρίς εκπτώσεις στην τιμή;

Το νέο DS3 Crossback είναι SUV. Έρχεται απέναντι στα Audi Q2 και Mini Countryman και θέλει να τα κερδίσει στα ίσια και χωρίς εκπτώσεις. Ούτε στην ουσία αλλά ούτε και στην τιμή. Μπορούν οι Γάλλοι να χτυπήσουν τους Γερμανούς στην ίδια τιμή;
 
Τις προθέσεις του ομίλου PSA τις έχουμε δει ήδη, αφού με το λανσάρισμα του νέου 508, ο όμιλος, δια στόματος του επικεφαλής του το είπε ξεκάθαρα: εκπτώσεις τέλος. Η τιμολογιακή πολιτική θα αντανακλά την αξία των αυτοκινήτων, και όταν αυτά είναι στο άνω άκρο, η τιμή θα είναι και αυτή αντίστοιχη.
 
Έτσι το νέο DS3 Crossback, αφήνοντας τη μικρή κατηγορία στο παρελθόν του, δεν έρχεται ως φθηνότερη εναλλακτική λύση στα γερμανικά premium. Έρχεται ως καλύτερη, με ότι αυτό σημαίνει και τιμολογιακά.
 
Αν και δεν έχουμε τιμές για την ελληνική αγορά, κρίνοντας από τις τιμές που έχουν ανακοινωθεί στο εξωτερικό, το νέο DS3 Crossback θέλει να πείσει για αυτό που είναι. Και είναι καλό. Η σχεδίαση είναι σίγουρα με το μέρος του, παρότι τα βάζει με τα πιο ενδιαφέροντα γερμανικά μοντέλα από πλευράς σχεδίασης, το Q2 και το Countryman.
 
Εκεί που κερδίζει το DS είναι στην άνεση, την τεχνολογία, και ίσως προς έκπληξη κάποιων, στην ποιότητα. Αν και αυτό βέβαια μένει να κριθεί στο συγκριτικό από κοντά, ωστόσο η πρώτη επαφή μαζί του στην Ιταλία ήταν πολύ καλή.
Επίσης, η DS, ως τέκνο της Citroen, , κάνει χρήση της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας του ομίλου, πάνω στην οποία θα δούμε το νέο Peugeot 208 αλλά και το Opel Corsa, με όλα τα παράγωγα μοντέλα SUV και μη. Ενσωματώνει τα στοιχεία της ανάρτησης που έκαναν το C4 Cactus να ξεχωρίσει για την άνεσή του στο δρόμο και κάνει την εμπειρία στην καμπίνα του ανώτερη από ότι προσφέρουν τα γερμανικά μικρά SUV, παρότι υστερεί λίγο σε ενδιαφέρον όταν βρίσκεται σε στροφές.
 
Η DS θέλει το DS3 Crossback να είναι το καλύτερο μικρό SUV της αγοράς. Θέλει να βρεθεί στην κορυφή μιας κατηγορίας που ακόμη «ανήκει» στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, αν και οι Γερμανοί, Ιάπωνες και Κορεάτες έχουν φέρει φέτος ένα σωρό νέα μοντέλα που θα κάνουν την υπόθεση δύσκολη για τους Γάλλους.
 
Όμως το DS3 Crossback φαίνεται να πείθει, τουλάχιστον σε θέματα ουσίας. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν πείθει και σε θέματα εικόνας, και αν το όνομά του θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στα γερμανικά premium ακόμη και χωρίς έκπτωση στην τιμή.
 
Εσείς τι λέτε; Θα προτιμούσατε ένα DS3 Crossback έναντι ενός Q2 ή Countryman αν το βρίσκατε καλύτερο; Ακόμη και αν ήταν στην ίδια τιμή, θα προτιμούσατε το γαλλικό μοντέλο έναντι των γερμανικών; Τι λέτε;

PEIRAIOS LEASING
OPEL