Ψηφιακή πρόταση για το Puma ST.

To νέο Ford Puma.

To Puma ST σε δοκιμές στο Ring.

To νέο Ford Puma ST;

13.546 Επισκέψεις στο άρθρο (26/12/2019)

Κινητήριο σύνολο δάνειο από το Fiesta ST, αναβαθμίσεις τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα και καλές επιδόσεις θα έχει το Puma ST. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την τιμή του;

Έτοιμη να παρουσιάσει την ST ισχυρή έκδοση του νέου Puma είναι η Ford, αφού οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως αυτό πρόκειται να γίνει μέσα στο 2020 και, σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις, θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερες ζάντες, δύο απολήξεις του συστήματος εξάτμισης και θα έχει πιο μικρή απόσταση από το έδαφος.

Με το Puma να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Fiesta, είναι λογικό η έκδοση ST να έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Fiesta ST. Αυτό συνεπάγεται πως κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο 3κύλινδρος 1.500άρης turbo των 200 ίππων και 290 Nm ροπής και θα συνεργάζεται με ένα 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που με την σειρά του θα στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Το μεγαλύτερο, σε σχέση με το Fiesta, βάρος του πιθανότατα θα σημαίνει επίσης πως θα είναι λίγο πιο αργό στο 0-100χλμ./ώρα, ωστόσο το σύστημα πέδησης θα είναι αναβαθμισμένο και θα εξοπλίζεται με μεγαλύτερους δίσκους.

Όσον αφορά στον εσωτερικό διάκοσμο, το μοντέλο θα επωφελείται από σπορ καθίσματα Recaro, εμβλήματα ST αλλά και πλούσιο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως 12,3 ιντσών ψηφιακό πίνακα οργάνων, 8 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα infotainment και Bang & Olufsen σύστημα με 10 ηχεία.

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή την στιγμή, το Puma ST δεν θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό στην κατηγορία του, αφού μόνο το Hyundai Kona είναι πιθανό να λάβει αυτή την στιγμή κάποια ισχυρή έκδοση Ν για να το αντιμετωπίσει και το T-Roc (στο άνω άκρο της κατηγορίας) στην έκδοση R έχει σαφώς πιο μεγάλη ιπποδύναμη.

Τέλος, οι πρώτες αναφορές για την τιμή που θα έχει το Puma ST το εντάσσουν λίγο κάτω από τις 30.000 ευρώ.

Toyota
moto