3 φωτογραφίες »

Το νέο Nissan Qashqai μπήκε στην παραγωγή!

2.809 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2021)

Την παραγωγική του διαδικασία ξεκινά το νέο Nissan Qashqai, με την ιαπωνική μάρκα να βάζει μπροστά τις μηχανές στο εργοστάσιό της στην πόλη Sunderland της Μεγάλης Βρετανίας.

Μετά από μια επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 465 εκατομμύρια ευρώ), η τελευταία γενιά του Nissan Qashqai, ξεκινά πλέον την παραγωγή του στο εργοστάσιο της πόλης Sunderland που παράλληλα γιορτάζει τα 35 χρόνια του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Από το λανσάρισμα του αρχικού μοντέλου το 2007, το Qashqai έγινε το αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε πιο γρήγορα το ένα εκατομμύριο, τα δύο εκατομμύρια και τα  τρία εκατομμύρια μοντέλα στην παραγωγή. Περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα έχουν πλέον εξέλθει από τις γραμμές του εργοστάσιο στην πόλη Sunderland, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου. Αυτοί οι αριθμοί, σύμφωνα με τη Nissan σημαίνουν ότι ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007 ήταν Qashqai, όντας έτσι  το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής επί Βρετανικού εδάφους.
 
Για να κατασκευαστεί η τρίτη γενιά του δημοφιλούς SUV, το έμψυχο δυναμικό του εργοστασίου έχει παρακολουθήσει χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης, απαριθμώντας περισσότερες από 7.000 θέσεις εργασίας σε Paddington, MapleCross, Cranfield, Lutterworth και Sunderland, καθώς και επιπλέον 24.000 στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου και περίπου 5.000 στις αντιπροσωπείες του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Όπως προαναφέραμε η Nissan έχει επενδύσει 400 εκατομμύρια στερλίνες στο εργοστάσιο του Sunderland για να υποστηρίξει την παραγωγή του Qashqai τρίτης γενιάς. Οι βασικές επενδύσεις περιλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη γραμμή πρέσας και ανακύκλωσης σκραπ που φέρει την ονομασία Cyclone και επιτρέπει στο Qashqai να γίνει το πρώτο μοντέλο του εργοστασίου που κατασκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό από αλουμίνιο.
 
Το νέο Qashqai που είναι είναι χτισμένο στην πλατφόρμα Alliance CMF (Common Module Family) ξεκινά από τις 24.490 ευρώ  και θα βρίσκεται σύντομα στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

Hyundai
NISSAN