Το επερχόμενο Q1 θα έρθει βασιζόμενο στο νέο Α1, το οποίο βλέπετε στην αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα.

Το νέο Q1 έρχεται βασιζόμενο στο A1

3.795 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2018)

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσει τα μοντέλα «Q» η Audi, με τη φίρμα να έχει στα σκαριά και την κατασκευή του μικρότερου μοντέλου της οικογένειας των SUV, Q1.

Αν και μπορεί να βρίσκεται λίγα χρόνια μακριά από το επίσημο ντεμπούτο του το οποίο υπολογίζεται μέχρι το τέλος του 2020, το μικρό SUV  έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 
Μάλιστα όπως αυτά αναφέρουν, όταν το μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του θα βασίζεται στο Α1, η δεύτερη γενιά του οποίου θα φθάνει στο τέλος του τρέχοντος έτους και θα μοιραστεί ένα μεγάλο μέρος του DNA της με το Q1, μαζί με ένα κομμάτι του εξωτερικού σχεδιασμού.
Και τα δύο νέα μοντέλα θα βασίζονται στη μικρότερη έκδοση της πλατφόρμας MQB του ομίλου Volkswagen, η οποία υποστηρίζει τα τελευταία SEAT Ibiza και VW Polo. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το Q1 θα χρησιμοποιήσει τις τελευταίες γενιές βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον τρικύλινδρο 1.0 λίτρου τούρμπο κινητήρα.
 
Επιπλέον σύμφωνα με τα μέσα πιθανή είναι και η ύπαρξη μιας ήπιας υβριδικής έκδοσης, που έκανε το ντεμπούτο της στο Α8.
 
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως το Q1 δεν θα είναι το μοναδικό νέο SUV της Audi τα επόμενα χρόνια. Η γερμανική μάρκα έχει ήδη επιβεβαιώσει την ναυαρχίδα της που θα είναι το Q8, όπου θα αντιμετωπίσει το Range Rover, αλλά και το ολοκαίνουργιο Q4. Τέλος να θυμίσουμε πως η μάρκα εργάζεται επίσης στα μοντέλα υψηλής απόδοσης των Q5, Q8 αλλά και στην επόμενη γενιά του Q3 που είναι επίσης υπό κατασκευή.

LEASING APRILIOS
skoda