• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

To ψηφιακό σχέδιο για ένα BRZ STi.

To νέο Subaru BRZ STi;

2.910 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/12/2020

Mια STi έκδοση στο BRZ θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη ισχύ αλλά και ακραία εμφάνιση που αναμφίβολα «χορταίνει» το μάτι.


To νέας γενιάς Subaru BRZ μπορεί να μην απέκτησε κάποιον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα όπως πολλοί ήλπιζαν αλλά η Subaru υπόσχεται πως το νέο μοντέλο είναι ακόμη πιο fun to drive στην οδήγηση.

Θα δούμε όμως κάποια πιο ισχυρή STi έκδοση; To πρώτο BRZ δεν απέκτησε ποτέ μια τέτοια έκδοση, ωστόσο οι σχεδιαστές της X-Tomi πιστεύουν πως η φίρμα δεν θα υποπέσει στο ίδιο λάθος και δεύτερη φορά και θα κατασκευάσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Αυτός είναι ο λόγος που ετοίμασαν το δικό τους σχέδιο που δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει μια STi έκδοση, προσφέροντας μεγαλύτερους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα και έναν μεγάλο αεραγωγό στο καπό για την καλύτερη ψύξη του boxer κινητήρα.

Φυσικά, το μάτι πέφτει επίσης πάνω στις χάλκινες ζάντες του ψηφιακού αυτοκινήτου που έχουν μέσα στους κόκκινες Brembo δαγκάνες, τις πλαϊνές ποδιές, τα πιο μυώδη φτερά ενώ το αυτοκίνητο έχει πλέον πιο μικρή απόσταση από το έδαφος. Τέλος, η αεροτομή στο πίσω μέρος θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερο downforce ενώ το αυτοκίνητο κινείται με υψηλή ταχύτητα.

Εάν η Subaru έπαιρνε απόφαση να κατασκευάσει ένα BRZ STi, πιθανότατα το μοτέρ του θα  εφοδιαζόταν με κάποιον υπερτροφοδότη για να προσφέρει στον οδηγό περισσότερη ισχύ. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα γινόταν η ναυαρχίδα της φίρμας και θα το έκανε να ξεχωρίζει από το αδελφάκι του, την Toyota GR 86, αφού η φίρμα δεν πρόκειται να προσφέρει μια πιο ισχυρή έκδοση για να μην «κόψει» πωλήσεις από την νέα Supra.
 

Tags: SUBARU, BRZ