2 φωτογραφίες »

To ψηφιακό σχέδιο για το επόμενο Golf R.

Το νέο VW Golf R;

2.986 Επισκέψεις στο άρθρο (6/7/2020)

Η κορυφαία έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου θα υιοθετεί συντηρητική σχεδίαση σε αντίθεση με αρκετούς ανταγωνιστές του.


To Golf ήταν για πολλά χρόνια το μόνο κατεξοχήν «R» μοντέλο στην γκάμα της Volkswagen, ωστόσο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η εταιρεία έχει καταφέρει να το πλαισιώσει με τέσσερα μοντέλα, το Touareg R, το Tiguan R και το Arteon R στην coupe και την shooting brake έκδοσή του.

Το νέας γενιάς Golf R θα κάνει το ντεμπούτο του τους επόμενους μήνες όπως έχει προγραμματιστεί και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας του γερμανικού μικρομεσαίου. Το αυτοκίνητο κάνει ήδη τις τελευταίες του δοκιμές με ελαφρύ καμουφλάζ, κάτι που επέτρεψε στον ανεξάρτητο σχεδιαστικοί οίκο KDesign AG να παρουσιάσει την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο.

Το ψηφιακό σχέδιο είναι πολύ κοντά σε αυτό που περιμένουμε αφού για άλλη μια φορά, το Golf R δεν θα υιοθετήσει ακραία εξωτερική εμφάνιση αλλά θα είναι αρκετά συντηρητικό σε σχεδίαση. Αυτά που θα το κάνουν να ξεχωρίζει θα είναι οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί στον μπροστινό προφυλακτήρα, οι δύο διπλές εξατμίσεις και τα εμβλήματα «R» που θα είναι διάσπαρτα σε όλο το αμάξωμα.

Στο μηχανοστάσιο θα βρεθεί για άλλη μια φορά, ένας 2λιτρος turbo κινητήρας με ισχύ 320 άλογα, όπως και τα Tiguan και Arteon R, όμως θεωρείται σίγουρο πως θα είναι σε θέση να πετύχει καλύτερες επιδόσεις.

Τέλος, υπάρχουν φήμες πως η «R» θα προσφερθεί και στην έκδοση Variant (wagon), ωστόσο τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.
 

OPEL NEA MONTELA
test center