5 φωτογραφίες »

Το αυτοκίνητο του 2021 διαθέτει ακριβώς τα ίδια τέσσερα χρώματα που βρέθηκαν στο αρχικό Harlekin.

Το νέο VW Polo επέστρεψε ως αρλεκίνος

5.187 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2021)

Το νέο Volkswagen Polo επιστρέφει ως αρλεκίνος 25 χρόνια μετά το ντεμπούτο της συγκεκριμένης έκδοσης, τιμώντας έτσι την επέτειο της!

Πριν από 25 χρόνια η Volkswagen κυκλοφόρησε το Polo Harlekin με το μοντέλο φυσικά να ξεχωρίζει από την πολύχρωμη εμφάνισή του. Σήμερα, θέλοντας να γιορτάσει την επέτειο αυτή, το τμήμα της VW στην Ολλανδία πήρε μόλις μία μονάδα του σημερινού Polo και το μεταμόρφωσε σε έκδοση αρλεκίνου.
 
3.806 μονάδες Polo Harlekin κατασκευάστηκαν αρχικά, αλλά όπως προαναφέραμε το τρέχον μοντέλο περιορίζεται σε μία μόνο μονάδα και δεν προορίζεται για τη γραμμή παραγωγής. Το αυτοκίνητο του 2021 διαθέτει ακριβώς τα ίδια τέσσερα χρώματα που βρέθηκαν στο αρχικό Harlekin, τα οποία ήταν τα Chagall Blue (μπλε), Ginster Yellow (κίτρινο), Pistachio Green (πράσινο) και Tornado Red (κόκκινο).
 
Για την ιστορία να πούμε πως η δημιουργία του Polo Harleκin εμπνεύστηκε από μια διαφήμιση του 1964 και ένα πολύχρωμο Beetle. Η διαφήμιση προοριζόταν να δείξει πόσο εύκολα μπορούν να προσαρμοστούν ανταλλακτικά μοντέλων Beetle από διαφορετικά χρόνια και για αυτό το λόγο εμφάνιζε έναν «σκαραβαίο» με πολλά διαφορετικά πάνελ που ήταν βαμμένα σε άλλα χρώματα.
 
Το 1994 η Volkswagen παρουσίασε τη νέα μέθοδο παραγωγής που ονομάζονταν «Baukastensystem». Αυτή αποτελούνταν από τέσσερα δομικά στοιχεία (κινητήρας, εξοπλισμός, επιλογές, χρώμα), τα οποία έλαβαν από ένα χρώμα. Μπλε για τον κινητήρα, κίτρινο για τον εξοπλισμό, κόκκινο για τις επιλογές και πράσινο για το χρώμα. Αυτό βοηθούσε στο να γίνεται πιο εύκολα κατανοητό η επιλογή του εκάστοτε πελάτη για το Polo που είχε παραγγείλει.
 
Για διαφημιστικούς σκοπούς της νέας κωδικής ονομασίας παραγωγής η VW δημιούργησε αρχικά 20 μονάδες, όμως όσοι είδαν κάποια από αυτές εντυπωσιάστηκαν και έτσι η γερμανική φίρμα αποφάσισε να βάλει το Polo Harleκin στη γραμμή παραγωγής. 1.000 μονάδες δημιουργήθηκαν το 1995, ενώ να σημειωθεί πως για ένα Harleκin, η Volkswagen θα κατασκεύαζε τέσσερα κανονικά Polo με χρώματα μπλε, κόκκινο, κίτρινο και πράσινο. Στη συνέχεια, τα πάνελ αμαξώματος θα ανταλλάσσονταν μεταξύ τους και το αμάξι θα πήγαινε στον ιδιοκτήτη του. Κρατήστε πως εκείνος δεν μπορούσε να επιλέξει πως θα τοποθετούνταν τα χρώματα, με την εξωτερική εμφάνιση να ήταν έκπληξη έως και τη στιγμή της παράδοσης.

ELASTIKA 2024
NISSAN