Με τον Guy Martin στο τιμόνι, το τρακτέρ στις 23 Οκτωβρίου βρέθηκε εκ νέου στο Elvington και κατάφερε να πετύχει μέση ταχύτητα 217.570 χλμ / ώρα.

Το πιο γρήγορο τρακτέρ στον κόσμο (+vid)

3.603 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

Το φτιαγμένο τρακτέρ της JCB δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από supercar, καθώς «πιάνει» για πλάκα τα 247 χλμ./ώρα!!!


Το καλοκαίρι που μας πέρασε σας είχαμε ενημερώσει για το  τροποποιημένο τρακτέρ JBL Fastrac 8000, το οποίο κατάφερε να φτάσει τα 166,72 χλμ./ώρα στο αεροδρόμιο Elvington του Yorkshire. Όπως φάνηκε οι άνθρωποι αυτού του εγχειρήματος είδαν ότι υπήρχαν πολλά περιθώρια βελτίωσης και είπαν να κάνουν δικό τους το ρεκόρ ταχύτητας, κάτι που πέτυχαν μπαίνοντας στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες (Guinness).
 
Με τον Guy Martin στο τιμόνι, το τρακτέρ στις 23 Οκτωβρίου βρέθηκε εκ νέου στο Elvington και κατάφερε να πετύχει μέση ταχύτητα 217.570 χλμ / ώρα, ενώ στη συνέχεια μπόρεσε να φτάσει και τα 247,35 χλμ. / Ώρα. Ωστόσο ο πρώτος αριθμός (217.570 χλμ / ώρα) ήταν αυτός που εγκρίθηκε από τους ελεγκτές των ρεκόρ Γκίνες και του έδωσε απλόχερα τον τίτλο του γρηγορότερου τρακτέρ στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο ο Guy Martin και η JCB συνέτριψαν το προηγούμενο ρεκόρ των 140.45 χλμ/ώρα.
 
Όσον αφορά τον κινητήρα του θηριώδους τρακτέρ της JCB, μιλάμε για έναν εξακύλινδρο DieselMax χωρητικότητας 7,2 λτ. που αποδίδει 1.000 ίππους με 2.500 Nm ροπής (!) στις 3.500 σ.α.λ., ο οποίος φυσικά δέχθηκε κάποιες βελτιώσεις. Παράλληλα το αρχικό κιβώτιο CVT αντικαταστάθηκε από ένα κιβώτιο έξι ταχυτήτων και έχει εγκατασταθεί επίσης μια μικρότερη, ελαφρύτερη και πιο αεροδυναμική καμπίνα.
 
«Από το εξωτερικό, μοιάζει με τρακτέρ, αλλά όταν μπεις μέσα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό» λέει ο Martin. Αν δεν τον πιστεύετε δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε.
 

Hyundai
vw