• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Το πρωτότυπο Ocean-X της BYD έχει αυτονομία 1.000+ χλμ!

1.576 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2021)

Ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων με χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, πάνω από 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία και βασισμένο σε νέα πλατφόρμα παρουσίασε η BYD.

Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συνεχίζουν να παρουσιάζονται κατά κύματα και ένα από τα τελευταία είναι το πρωτότυπο Ocean-X που παρουσίασε η κινεζική εταιρεία, BYD.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Μεσαίο ηλεκτρικό σεντάν
Έχοντας το μέγεθος ενός μεσαίου ηλεκτρικό sedan, το πρωτότυπο διαθέτει ένα καμπυλωτό μπροστινό μέρος με λεπτούς προβολείς. Πιο κάτω, μπορούμε να δούμε μια «συνοφρυωμένη» κλειστή μάσκα που ουσιαστικά ενώνεται με τον προφυλακτήρα δημιουργώντας δύο γωνιακούς αεραγωγούς.
 
Αεροδυναμικός συντελεστής 0,21 Cd.
Οι φουτουριστικοί τροχοί είναι και αυτοί κλειστεί, προκειμένου να συμβάλουν στην καλύτερη αεροδυναμική του αυτοκινήτου και τη μεγαλύτερη αυτονομία. Μένοντας στο αεροδυναμικό κομμάτι, σύμφωνα με την BYD το Ocean-X διαθέτει συντελεστή οπισθέλκουσας  μόλις στα 0,21 Cd.
 
Αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ.
Η BYD ήταν επιφυλακτική στην παραχώρηση πολλών λεπτομερειών, αλλά σημείωσε ότι το πρωτότυπο βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για μια ποικιλία οχημάτων. Η αρχιτεκτονική, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, διαθέτει αυξημένη ακαμψία και εξελιγμένες μπαταρίες που θα επιτρέψουν στα μοντέλα που θα την εμπιστευτούν αυτονομίες που υπερβαίνουν τα 1.000 χιλιόμετρα! Διαθέτει επίσης τεχνολογία φόρτισης 800V, μέσω της οποίας προσφέρεται αυτονομία 150 χιλιομέτρων με φόρτιση πέντε λεπτών.
 
0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δτ.
Τέλος, ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το concept θα εξοπλίζεται από ένα σύστημα τετρακίνησης υψηλής απόδοσης. Η BYD δεν είπε πολλά, υπογράμμισε όμως πως το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα.

Ηλεκτρικό σεντάν... «μαραθωνοδρόμος».
Ένα νέο ηλεκτρικό σεντάν επιδόσεων με χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή, πάνω από 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία και βασισμένο σε νέα πλατφόρμα παρουσίασε η BYD.
Πέτυχαν ήδη αυτονομία σε ηλεκτρικό πάνω από 1.000 χλμ. ή υπερβάλουν;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »