Η Porsche 918 Spyder.

To ρεκόρ στο Ring θέλει η Porsche

1.500 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2018)

Το ρεκόρ στο Ring θέλει η Porsche με την επόμενη 918 Spyder σύμφωνα με τον κ. Frank-Steffen Walliser, επικεφαλής της μάρκας στο τμήμα Motorsport. Διαβάστε τι είπε.

Η Porsche έχει στρέψει την προσοχή της εν μέρει και στην ανάπτυξη του νέου της υπερ-αυτοκινήτου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως μια από τις προτεραιότητες της μάρκας είναι να το κάνει εξαιρετικά γρήγορο στην πίστα του Nurburgring.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Motorsport της γερμανικής μάρκας, κ. Frank-Steffen Walliser, ο οποίος και αποκάλυψε: « Πρέπει το μοντέλο μας να πετύχει χρόνο στα 6 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα στο Nurburgring. Δεν με νοιάζει τι μοτέρ θα έχει. Αυτός ο χρόνος είναι ο στόχος μας. Τα σπορ αυτοκίνητα ορίζονται από τις επιδόσεις τους και για αυτό πρέπει να δούμε πως θα το πετύχουμε.»
 
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως πρέπει οπωσδήποτε η μάρκα να κυνηγήσει το ρεκόρ στο Ring με τον διάδοχο της 918 Spyder «Για 5.000 χρόνια, το ανθρώπινο είδος συγκρίνει επιδόσεις σε διάφορα παιχνίδια, όπως το ποδόσφαιρο, τα ράλι, το ακόντιο κτλ. Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό».
Αυτή την στιγμή το ρεκόρ στο Ring ανήκει στην Lamborghini Αventador SVJ με χρόνο  6:44.97, όντας περίπου 2,3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από την Porsche 911 GT2 RS.

Η Porsche 918 Spyder, που πίσω στο 2013 είχε ολοκληρώσει γύρο στο Ring με χρόνο 6 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα, έπαιρνε ισχύ από έναν V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 4,6 λίτρων σε συνδυασμό με δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 887 άλογα και τα 1.280 Νm ροπής.
 

ELASTIKA 2024
moto