• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο γιος του Ferdinand Piech ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων και θα παρουσιάσει το πρώτο concept στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Tο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες ονομάζεται Mark Zero Concept που στα ελληνικά σημαίνει σημείο μηδέν, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρχή που κάνει η εταιρεία του στο χώρο.

Τέλος εκτός του πρώτου αυτού concept η νέα εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει στο μέλλον και άλλα αυτοκίνητα όπως ένα τετραθέσιο σεντάν αλλά και ένα SUV.

Το «σημείο μηδέν» της Piëch

Διαβάστηκε από 1494 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/2/2019
 

Ο γιος του Ferdinand Piech ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων και θα παρουσιάσει το πρώτο concept στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η εταιρεία έχει πάρει την επωνυμία Piëch και το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί σε λίγες ημέρες ονομάζεται Mark Zero Concept που στα ελληνικά σημαίνει σημείο μηδέν θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρχή που κάνει η εταιρεία του στο χώρο. Σχετικά με το μοντέλο, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο με ρετρό σχεδιασμό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημα γνωστά τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του.
 
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Piech η αυτονομία κίνησης του μοντέλου θα φτάνει περίπου τα 500 χιλιόμετρα βάσει του νέου κύκλου δοκιμών WLTP, ενώ το βάρος του θα ξεπερνά τα 1800 κιλά.  Μεταξύ των σημαντικών χαρακτηριστικών θα είναι ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μια μπαταρία που ψύχεται με αέρα, η οποία, θα υποστηρίξει τη λειτουργία γρήγορης φόρτισης.
 
Αν και το Mark Zero Concept πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η αρθρωτή αρχιτεκτονική που υποστηρίζει το μοντέλο είναι πιθανό να του επιτρέψει την εγκατάσταση κινητήρων εσωτερικής καύσης, αλλά και υβριδικών συστημάτων κίνησης, κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι αυτή τη στιγμή.
 
Τέλος εκτός του πρώτου αυτού concept η νέα εταιρεία σχεδιάζει να κατασκευάσει στο μέλλον και άλλα αυτοκίνητα όπως ένα τετραθέσιο σεντάν αλλά και ένα SUV, όλα παίρνοντας ως βάση την ίδια πλατφόρμα.

Δοκιμή διαρκείας: Skoda Fabia 1,0 TSI 95 PS

Το νέο SUV της Opel;

Πόσο καλύτερα αυτοκίνητα οδηγούμε λόγω Ευρώπης;

Αυτοκίνητα χωρίς δίπλωμα. Γίνεται;

Η κίνηση στους δρόμους

Τα 5 καλύτερα δικίνητα Crossover σε πίστα off road!

Σου άναψε λαμπάκι; Τι είναι;

Οι νέες τεχνολογίες των Honda CR-V Hybrid & Toyota Prius

Ποια ζάντα σου ταιριάζει;

«Αθάνατο» χρώμα με 4 απλά tips

Γίνε ειδικός στην μπαταρία!

Τράβηξε όλα τα βλέμματα!

Δοκιμή: Opel Corsa με υγραέριο

Και υβριδικά τα Ford Focus & Fiesta

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100€/μήνα

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »