Η W Motors μας παρουσιάζει τα πρώτα στοιχεία για το Fenyr SuperSport, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και ένα πρώτο βίντεο του οχήματος.

Το 2ο μοντέλο της δραστήριας νέας εταιρείας εμφανίστηκε το 2015 στην έκθεση του Ντουμπάι, φέροντας το όνομα Fenyr SuperSport. Η φίρμα μετάφερε το 2013 τα γραφεία της στο εμιράτο, από όπου λίγες ημέρες πριν παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του μοντέλου της.

Tο Fenyr SuperSport διαθέτει ένα 4λιτρο twin turbo «flat-six» σύνολο της RUF. O κινητήρας έχει ισχύ 912 PS (900 hp) στις 7.100 σ.α.λ, ενώ η ροπή των 1.200 Nm είναι διαθέσιμη από τις 4.000 σ.α.λ.

Χάρη στο full carbon αμάξωμα, το βάρος είναι μόλις στα 1.200 κιλά, γεγονός που επιτρέπει στο Fenyr SuperSport να κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 2,7 δλ., αλλά και να έχει τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ./ώρα.

Το supercar από τη Βηρυτό

2.342 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2017)

Η δραστήρια W Motors ιδρύθηκε το 2012 στην Βηρυτό και πλέον «ζει» μόνιμα στο Ντουμπάι, από όπου μας δείχνει την έκδοση παραγωγής του νέου της μοντέλου, του Fenyr SuperSport, ενός εξωτικού coupe με ισχύ 912 ίππων και καταιγιστικές επιδόσεις.

Η W Motors ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2012 στην Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Το πρώτο της μοντέλο, το Lykan HyperSport, πρωταγωνίστησε μάλιστα στην 7η ταινία της σειράς «Fast and Furious», κάνοντας ένα εξωπραγματικό άλμα από τον έναν ουρανοξύστη στον άλλο.
 
Το δεύτερο μοντέλο της δραστήριας νέας εταιρείας εμφανίστηκε το 2015 στην έκθεση του Ντουμπάι, φέροντας το όνομα Fenyr SuperSport. Η φίρμα μετάφερε το 2013 τα γραφεία της στο εμιράτο, όπου λίγες ημέρες πριν παρουσίασε σε μία κλειστή εκδήλωση την έκδοση παραγωγής του μοντέλου της, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και ένα πρώτο βίντεο του οχήματος.
 
Για να είμαστε ειλικρινείς, το αυτοκίνητο δεν μοιάζει να διαφέρει από την πρωτότυπη εκδοχή του, κάτι που κάθε άλλο παρά κακό είναι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το Fenyr SuperSport διαθέτει ένα 4λιτρο twin turbo «flat-six» σύνολο της RUF. O κινητήρας έχει ισχύ 912 PS (900 hp) στις 7.100 σ.α.λ, ενώ η ροπή των 1.200 Nm είναι διαθέσιμη από τις 4.000 σ.α.λ.
   
Χάρη στο full carbon αμάξωμα, το βάρος είναι μόλις στα 1.200 κιλά, γεγονός που επιτρέπει στο Fenyr SuperSport να κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 2,7 δλ., αλλά και να έχει τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ./ώρα. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.
 
Αν δεν άλλαξε κάτι στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν, η W Motors θα φτιάξει μόλις 25 αντίτυπα του εξωτικού της μοντέλου. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές, αλλά δεν πρόκειται να είναι χαμηλές, αν υπολογίσει κανείς πως το προηγούμενο μοντέλο, το Lykan HyperSport, κόστιζε κάτι λιγότερο από 3 εκ. ευρώ.
 

Hyundai
vw