Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν προέρχεται από τους σχεδιαστές της Toyota.

Αν η Toyota έχει στα πλάνα της να αναβιώσει το 2000GT δεν έχει γίνει γνωστό.

Το σχέδιο που αναβιώνει το Toyota 2000GT

2.165 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2018)

Μπορεί αυτή τη στιγμή η προσοχή των φίλων του αυτοκινήτου και πιο συγκεκριμένα της Toyota να είναι στραμμένη στην Supra, ωστόσο όπως φαίνεται ένα ακόμα ιστορικό μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας «τριγυρίζει» στο μυαλό των σχεδιαστών. Ο λόγος για το 2000GT.

Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν προέρχεται από τους σχεδιαστές της Toyota, αλλά είναι έργο ανεξάρτητου σχεδιαστή, ωστόσο όπως φαίνεται ο καλλιτέχνης δεν ξέχασε το περιορισμένης έκδοσης coupé που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1965 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.
 
Όπως βλέπουμε το σχέδιο του 2000GT είναι επηρεασμένο από αυτό της Supra, με τον σχεδιαστή να έχει προσφέρει αρκετές καμπύλες στο αμάξωμα όπως και ένα μικρό παρμπρίζ και παράθυρα.
Από κει και πέρα τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα έχουν «φωλιάσει» στη μάσκα, αποτελώντας έτσι το σήμα κατατεθέν του ιστορικού ιαπωνικού αυτοκινήτου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από τους μεγάλους τροχούς, την προσοχή στο πίσω μέρος τραβά το τρίτο φως φρένων που είναι ενσωματωμένοι στο πάνω μέρος στο πίσω τζάμι.
 
Αν η Toyota έχει στα πλάνα της να αναβιώσει το 2000GT δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο αν κάποια στιγμή πάρει την απόφαση να κάνει κάτι τέτοιο, τότε το συγκεκριμένο σχέδιο μπορεί να αποτελέσει μία καλή βάση. Εσείς τι λέτε;

ELASTIKA 2024
vw