Το τεραστίων διαστάσεων όχημα έχει μήκος 10,8 μέτρα, ύψος 3,2 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα.

Το σύγχρονο «πλοίο της ερήμου» (+vid)

4.209 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2019)

Μπορεί με την έκφραση «πλοίο της ερήμου» να αποκαλείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια η αραβική καμήλα, ωστόσο από τη στιγμή που στον πλανήτη όλα εξελίσσονται, έτσι το ακούραστο συμπαθητικό θηλαστικό, έδωσε τη θέση του στο εντυπωσιακό 10τροχο όχημα που βλέπετε.

Το Dhabiyan, όπως ονομάζεται ανήκει στον Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyan, ο οποίος αποτελεί μέλλος της βασιλικής οικογένειας Al Nahyan στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Sheikh Hamad Bin Hamdan έχει μία μεγάλη συλλογή από περίεργα οχήματα, ωστόσο το 10τροχο αυτό μοντέλο που κάνει τη Mercedes G63 ​​6x6 να φαίνεται… smart, είναι το πιο εντυπωσιακό για αυτό και λαμβάνει τον τίτλο «πλοίο της ερήμου».
 
Για να κατασκευαστεί το όχημα που βλέπετε ο Hamad αγόρασε ένα αμερικανικό στρατιωτικό φορτηγό Oshkosh M1075 και αφού αφαιρέθηκαν όλα τα πάνελ και έγιναν οι κατάλληλες εργασίες «γεννήθηκε» το Dhabiyan.
 
Το τεραστίων διαστάσεων όχημα έχει μήκος 10,8 μέτρα, ύψος 3,2 μέτρα και πλάτος 2,5 μέτρα. Ζυγίζει 24 τόνους και τροφοδοτείται από ένα πετρελαιοκινητήρα από Caterpillar, χωρητικότητας 15,2 λίτρων απόδοσης 600 ίππων.
 
Πάρτε μία γεύση από το Dhabiyan

Mercedes
moto