Βλέπετε το τρέχον Audi Q8.

Το χρονοδιάγραμμα της Audi για να γίνει ηλεκτρική μάρκα

1.666 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2021)

Η απόφαση της Audi να γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα στο άμεσο μέλλον είναι ειλημμένη και μέρος του πλάνου στο οποίο θα πορευτεί η γερμανική φίρμα για να φτάσει στον στόχο της έγινε γνωστό.

Η Audi έχει πάρει την απόφαση να ακολουθήσει το δρόμο του εξηλεκτρισμού κάτι το οποίο θα συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Αρχής γενομένης από το 2026 η εταιρεία θα αναπτύξει μόνο μοντέλα με μπαταρία και σύμφωνα με γερμανικά Μέσα, όπως η Automobilwoche και η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε επίσημα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi, Markus Duesmann σε συνεδρίαση της διοίκησης.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Μάλιστα τα ίδια Μέσα παρουσιάζουν ένα μέρος από το πλάνο που θα ακολουθήσει η Audi για να φτάσει στον στόχο της. Αρχικά υπογραμμίζεται πως η μάρκα θα σταματήσει την εξέλιξη οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αλλά και υβριδικών κάθε είδους από το 2026. Ωστόσο τα αυτοκίνητα που θα έχουν κυκλοφορήσει έως τότε θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται και να πωλούνται μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030. Μετά από αυτό το διάστημα, η Audi θα γίνει μια καθαρά ηλεκτρική εταιρεία.
 
Σύμφωνα με την Automobilwoche, τα A3 και A4 δεν θα έχουν διάδοχο με κινητήρα καύσης, αλλά θα αντικατασταθούν από τα ηλεκτρικά A3 e-tron και A4 e-tron, ενώ παρόμοια θα είναι και η πορεία των Audi A5 και A6. Το τελευταίο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα κατασκευαστεί από την Audi θα είναι πιθανότατα το Q8, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2026 παράλληλα με μια ηλεκτρική παραλλαγή, το Q8 e-tron. Το Q8 με τον κινητήρα καύσης θα παραχθεί έως το 2032 όταν και θα σταματήσει, αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.
 
Από κει και πέρα η Audi σχεδιάζει να επεκτείνει την πλήρη ηλεκτρική της γκάμα σε 20 μοντέλα παγκοσμίως έως το 2025, ενώ μαζί με Porsche προγραμματίζουν να έχουν πουλήσει 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα με βάση την πλατφόρμα PPE έως το 2030.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto