Το νέο μέλος της «οικογένειας» 500, το crossover Fiat 500Χ μόλις παρουσιάστηκε και θα έρθει στη χώρα μας τον προσεχή Μάρτιο.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το νέο μέλος της «οικογένειας» 500, το crossover Fiat 500Χ μόλις παρουσιάστηκε και θα έρθει στη χώρα μας τον προσεχή Μάρτιο.

Τον Μάρτιο στην Ελλάδα το μικρό crossover Fiat 500X

13.168 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2014)

Αποκαλύφθηκε το μήκους 4,25 μ. Fiat 500X, ένα crossover μοντέλο με 2WD και 4WD εκδόσεις, με στιλάτες και off road παραλλαγές, το οποίο φέρει κινητήρες 1,4-2,4 λτ. ισχύος 110-184 ίππων και νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο.

Το αστέρι στο stand της Fiat στο Παρίσι είναι δίχως αμφιβολία το 500X, ένα μικρό crossover μοντέλο που θα πωλείται σε περισσότερες από 100 χώρες. Πρόκειται για ένα όχημα που έρχεται να εμπλουτίσει την συνεχώς αναπτυσσόμενη «οικογένεια» του Fiat 500, που περιλαμβάνει το «κανονικό» μοντέλο σε 3θυρη και cabrio εκδοχή, το πολυμορφικό 500L και το υπερυψωμένο 500L Trekking.Αποτελεί το alter ego του «αδελφού» Jeep Renegade και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με περισσότερο στιλ και μία με off-road προσανατολισμό (και εξοπλισμό). Το μήκος του Fiat 500X είναι 4,25 μέτρα, με την «άγρια» έκδοση να εκτείνεται 20 χλστ. μακρύτερα. Το πλάτος είναι 1,8 μέτρα, το ύψος 1,6 μέτρα, ενώ το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 350 λίτρων.Στην Ευρώπη, η βασική έκδοση βενζίνης κατά το λανσάρισμα θα είναι η 1.4 Turbo MultiAir II των 140 ίππων, η οποία συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι diesel επιλογές ξεκινούν από την έκδοση 1.6 MultiJet II των 120 αλόγων, η οποία είναι επίσης προσθιοκίνητη. Στην κορυφή βρίσκεται η εκδοχή 2.0 MultiJet II των 140 ίππων, η οποία εξοπλίζεται με 9άρι αυτόματο κιβώτιο και σύστημα 4κίνησης.Αργότερα, η Fiat θα εμπλουτίσει τη γκάμα του 500Χ με την έκδοση 1.6 «E-torQ» των 110 ίππων, με 5αρι μηχανικό και κίνηση μπροστά. Πιο πάνω θα υπάρχει η εκδοχή των 170 αλόγων του 1.4 Turbo MultiAir II, η οποία φέρει 9αρι αυτόματο κιβώτιο, αλλά και η Tigershark των 184 ίππων που διαθέτει μοτέρ 2,4 λτ. και 9αρι κιβώτιο, το οποίο στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.Οι εκδόσεις με off-road προσανατολισμό διαθέτουν τη σύστημα «Drive Mood Selector», η οποία επενεργεί στον κινητήρα, στα φρένα, στο τιμόνι και στην μετάδοση, προσφέροντας 3 λειτουργίες που αλλάζουν τη συμπεριφορά του οχήματος. Η επιλογή «Auto» επικεντρώνει στην άνεση και στην οικονομία, η «Sport» ενισχύει τις επιδόσεις, ενώ η «All weather» προσφέρει ασφάλεια σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Στις 4κίνητες εκδοχές που εστιάζουν στο στιλ, η τελευταία επιλογή αντικαθίσταται με την λειτουργία «Traction», μέσω της οποίας η ροπή μεταφέρεται γρηγορότερα στον πίσω άξονα. Οι προσθιοκίνητες εκδόσεις, τέλος, διαθέτουν το σύστημα «Traction Plus», το οποίο βελτιώνει το κράτημα.

Οι εκδόσεις με off-road προσανατολισμό διαθέτουν τη σύστημα «Drive Mood Selector», η οποία προσφέρει 3 λειτουργίες που αλλάζουν τη συμπεριφορά του οχήματος.

Οι εκδόσεις με off-road προσανατολισμό διαθέτουν τη σύστημα «Drive Mood Selector», η οποία προσφέρει 3 λειτουργίες που αλλάζουν τη συμπεριφορά του οχήματος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto