• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Top 5 μικρών μοντέλων σε κατανάλωση στην πόλη. Ποιός είναι ο «πρωταθλητής»;

Το start&stop είναι το σύγχρονο όπλο των κατασκευαστών για να μειώνουν την κατανάλωση στην πόλη.

Οι μετρήσεις μας για την κατανάλωση γίνονται με ηλεκτρονικό όργανο, που συνδέεται στον υπολογιστή του κάθε αυτοκινήτου.

Top 5 μικρά με χαμηλή κατανάλωση στην πόλη

Διαβάστηκε από 90132 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/8/2018
 

Δείτε τα 5 μικρά με την χαμηλότερη πραγματική κατανάλωση μέσα στην πόλη όπως έδειξαν οι μετρήσεις του AutoΤρίτη Test Center.

Οι αστικές συνθήκες κίνησης με τα συνεχή σταμάτα-ξεκίνα στα φανάρια, την πυκνή ροή οχημάτων, την εκτενή χρήση 1ης, 2ης και 3ης σχέσης και τη χρήση κλιματισμού «σκοτώνουν» την κατανάλωση ακόμα και σε μοντέλα, που έχουν σχεδιαστεί για χρήση εντός των τειχών της πόλης. Ακόμα και στις εργοστασιακές μετρήσεις, όπου οι κατασκευαστές τάζουν λαγούς με πετραχήλια στην κατανάλωση, οι τιμές που ανακοινώνουν για την κίνηση στην πόλη είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με αυτές για το ταξίδι και για τη μέση τιμή. Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία έχει βοηθήσει τους κατασκευαστές να πετύχουν σημαντική βελτίωση στην κατανάλωση πόλης.

Το θαυματουργό start&stop
Ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια τους είναι πλέον το σύστημα start&stop (στο φανάρι ή στην κίνηση σβήνει και επανεκκινεί τον κινητήρα αυτόματα για να μην λειτουργεί άσκοπα στο ρελαντί).  Για να είναι εφικτή αυτή η λειτουργία, απαιτείται άλλου είδους μπαταρία, ενισχυμένη μίζα, δυναμό, μεταλλουργία κινητήρα που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνεχόμενους κύκλους ενεργοποίησης-απενεργοποίησης, αισθητήρες, εγκέφαλοι κ.α.

Το σύστημα για να δουλέψει, πέρα από το hardware, έχει και κάποιες προϋποθέσεις. Μερικές εξ` αυτών είναι το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η θερμοκρασία του ψυκτικού μέσου, η θέση του επιλογέα των ταχυτήτων, η πίεση στο πετάλι του φρένου, η τρέχουσα ηλεκτρική κατανάλωση του οχήματος, οι στροφές του κινητήρα, αν το αυτοκίνητο πραγματοποιεί αναγέννηση του φίλτρου σωματιδίων κ.α. 

Oι μετρήσεις του Auto Τρίτη
Εμείς, εδώ και πολλά χρόνια πραγματοποιούμε μετρήσεις κατανάλωσης σε κάθε δοκιμαζόμενο αυτοκίνητο, ενώ πρόσφατα προσαρμόσαμε αυτές τις μετρήσεις, ώστε να ανταποκρίνονται ακόμα περισσότερο στην πραγματικότητα. Σε αυτό το θέμα θα δείτε ποια είναι τα βενζινοκίνητα μικρά αυτοκίνητα, που έχουμε εμείς μετρήσει και αποδείχθηκαν τα πιο οικονομικά σε αστικές συνθήκες. Οι μετρήσεις βασίζονται σε έναν κύκλο μέτρησης κατανάλωσης που έχουμε θεσπίσει, με την όλη διαδικασία να γίνεται σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή στο δρόμο.

Στα πλαίσια αυτού του κύκλου κινούμαστε για ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα και έπειτα μας... πιάνει φανάρι για ένα λεπτό. Ανάβει πράσινο και συνεχίζουμε για άλλα 500 μέτρα με ταχύτητα πόλης. Μας ξαναπιάνει φανάρι για ένα λεπτό και όταν ανάψει πάλι πράσινο, πέφτουμε σε... κίνηση με αποτέλεσμα να κάνουμε 100 μέτρα, να σταματάμε για 20 δλ. και να ξαναξεκινάμε (η διαδικασία επαναλαμβάνεται πέντε φορές). Μετά ο δρόμος «ανοίγει», κάνουμε άλλο ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα πόλης και αυξομειώσεις ταχύτητας και ξαναπέφτουμε σε φανάρια, τα οποία έχουν διάρκεια 30 δλ. και απόσταση μεταξύ τους 500 μέτρων. Από την επανάληψη του κύκλου για 3 φορές προκύπτει η μέση κατανάλωση σε αστικές συνθήκες κίνησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

Δοκιμή: Opel Corsa με υγραέριο

Αποκλειστικό: Nέα Mercedes GLB

Χειροκίνητο vs Αυτόματο: Mega συγκριτικό σε 7 μοντέλα

Η ατμόσφαιρα πέθανε!

Η κίνηση στους δρόμους

Θες να τραβήξεις μπαγκαζιέρα, σκάφος ή τροχόσπιτο;

Πώς αφαιρώ το ρετσίνι από το χρώμα;

Είναι οι οθόνες φιγούρα ή ουσία;

«Καυτό» Hyundai i20 N

To νέο Ford Focus απέναντι στον ανταγωνισμό

Πρώτη Δοκιμή: Peugeot 3008 με 130 PS

Αγοράζεις αυτό που θες, ή αυτό που πουλάει;

Η μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδας

Για ελληνικές ομορφιές που δε θα βρεις αλλού!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100€/μήνα

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »