• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ.

Νέες μπαριέρες ασφαλείας στην Αττική

1.657 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/12/2020

Την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχίσει το προσεχές διάστημα η Περιφέρεια Αττικής, σε περιοχές αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολητικών Υποδομών.


Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής αναφορικά με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Όπως έγινε γνωστό ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην Λ. Αλίμου – Κατεχάκη στο ύψος της Καισαριανής και συγκεκριμένα στο τμήμα της από Ανισόπεδο Κόμβο της Εθνικής Αντιστάσεως  έως την έξοδο προς Καισαριανή, μήκους  1.212  μέτρα στο ρεύμα προς Ηλιούπολη και 168 μέτρα προς Λ . Μεσογείων.
 
Οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα στην Λ. Μαραθώνος και συγκεκριμένα από την Λ. Μαραθώνος για μήκος 980 μέτρα προς τον Άγιο Στέφανο  και στα δύο ρεύματα. Συνολικά το μήκος των στηθαίων ασφαλείας θα είναι 1.950 μέτρα.
 
Σύμφωνα με την Περιφέρεια ο Γιώργος Πατούλης έχει ζητήσει από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο τεχνικών έργων, Ε. Κοσμίδη, να συντονίσει τις διαδικασίες για την προτεραιοποίηση των έργων τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση του οδικού δικτύου και στη διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας σε όλα τα σημεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.
 
Επιπλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους μέσω των οποίων διαπιστώνονται και καταγράφονται ενδεχόμενοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό αξιολογούνται οι σχετικές παρεμβάσεις και προγραμματίζονται τα έργα που θα υλοποιηθούν.
 
Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι: «Προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και λειτουργικού οδικού δικτύου. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες μας πραγματοποιούν συνεχώς παρεμβάσεις και έργα που στοχεύουν  στην εξάλειψη πιθανών κινδύνων σε όλους τους δρόμους του λεκανοπεδίου, που είναι στην αρμοδιότητά μας».

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια