H πρεμιέρα του νέου «καυτού» Yaris θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.

Tο Yaris GR θα παίρνει ισχύ από ένα τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ.

Τότε θα δούμε το «καυτό» Yaris

4.159 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2019)

Τρεις πόρτες, ευρύτεροι από του κανονικού μοντέλου προφυλακτήρες και ίσως τετρακίνηση, θα είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα δούμε σε λίγες ημέρες όταν θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο Toyota Yaris GR, καθώς η μάρκα ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία αποκάλυψης.


Για να περάσουμε κατ ευθείαν στο κυρίως θέμα, η πρεμιέρα του νέου «καυτού» Yaris θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια του Τόκιο Auto Salon 2020. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου το μοντέλο θα κάνει ένα πέρασμα από το  Japan Toyota Gazoo Racing Festival 2019, προφανώς όμως θα είναι καλυμμένο με το καμουφλάζ που βλέπουμε να έχει και στη νέα teaser εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ιαπωνική μάρκα.
 
Μένοντας στη νέα εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας, βλέπουμε πως το αυτοκίνητο δεν έχει πίσω πόρτες, όπως για παράδειγμα συνέβη στο πρωτότυπο που είδαμε να πραγματοποιεί δοκιμές στο Ring. Πλέον αυτό που μένει να φανεί είναι αν η Toyota θα πουλήσει το μοντέλο σε 5θυρη και 3θυρη έκδοση ή αν το 5θυρο που είδαμε στην «πράσινη κόλαση» πρόκειται για κάποια άλλη έκδοση.  
 
Επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν, ωστόσο ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, κάνουν λόγος πως το Yaris GR θα παίρνει ισχύ από ένα τρικύλινδρο τούρμπο μοτέρ. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως ο αριθμός 4 που αναγράφεται στο καμουφλάζ, σημαίνει ότι θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης, ένα τεράστιο ατού -εάν επαληθευθεί- καθώς θα είναι ουσιαστικά μια κατηγορία μόνο του. Από κει και πέρα οι Ιάπωνες λένε πως η Toyota θα κατατάξει το αυτοκίνητο στα μοντέλα ευρείας παραγωγής και θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 1.000 μονάδες ανά μήνα.
 
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν!

Toyota
moto