2 φωτογραφίες »

O ιδιοκτήτης αποφάσισε να κρατήσει περιέργως το 6άρι μηχανικό κιβώτιο της φίρμας.

Toyota GT 86… ηλεκτρικό!

2.171 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Ένας Γερμανός αποφάσισε να δώσει στο GT 86 την ισχύ που τόσο θέλει χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο ενός LEAF!

Για πολλά χρόνια οι φίλοι της Toyota εκλιπαρούσαν την φίρμα να λανσάρει στο GT 86 μια υπερτροφοδοτούμενη επιλογή στην παλέτα μηχανικών συνόλων του μοντέλου για να επωφεληθεί από λίγο μεγαλύτερη ισχύ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον μέχρι να κάνει ντεμπούτο  η νέα γενιά τα επόμενα χρόνια.

Ο Philip Schuster από την Γερμανία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του μετατρέποντας το GT 86 σε ηλεκτρικό. Ναι, ο Schuster αφαίρεσε τον 2λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα και στην θέση του τοποθέτησε το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο από ένα πρώτης γενιάς Nissan LEAF που αποδίδει 200 άλογα αλλά και 400 Nm ροπής (η ιπποδύναμη είναι ίδια αλλά η ροπή σχεδόν διπλάσια από το εργοστασιακό GT 86).

O ιδιοκτήτης αποφάσισε να κρατήσει περιέργως το 6άρι μηχανικό κιβώτιο της φίρμας αλλά για να το πετύχει αυτό χρειάστηκε να κατασκευαστεί από την αρχή ένα καινούριο σύστημα μετάδοσης. Η ηλεκτρική μπαταρία δεν είναι τοποθετημένη ολόκληρη κάτω από το καπό, αφού μέρη της βρίσκονται επίσης στο χώρο του ρεζερβουάρ και στον χώρο που τοποθετείται η ρεζέρβα.
 

SPRING SEAT
NISSAN