Ένα από τους κορυφαίους κινητήρες της Mercedes-AMG λειτουργεί πλέον ως η «καρδιά» ενός «αγριεμένου» Toyota HiLux.

Toyota HiLux… AMG με χειροκίνητο κιβώτιο

3.254 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2020)

Ένα από τους κορυφαίους κινητήρες της Mercedes-AMG λειτουργεί πλέον ως η «καρδιά» ενός «αγριεμένου» Toyota HiLux σε μία ιδιαίτερη συνύπαρξη.

Ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας 6,2 λίτρων της Mercedes-AMG παρουσιάστηκε για πρώτη φορά κάτω από το καπό της CLK63 το 2007 και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες AMG όπως οι CLS63, E63, ML63, C63, SL63, S63, και CL63. Παράλληλα μια βελτιωμένη έκδοση του M156 μοτέρ, έλαβε την ονομασία M159 και συμπεριλήφθηκε σε οχήματα όπως οι SLS AMG, AMG GT3 και SLS AMG Black Series.
 
Εκτός λοιπόν από το πλήθος των Mercedes-AMG που εξοπλίστηκαν από το M156 μοτέρ, ήρθε τώρα στη δημοσιότητα και ένα Toyota HiLux που έχει προχωρήσει στην υιοθέτηση του γερμανικού ισχυρού κινητήρα. Η ιπποδύναμη του δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο φανταζόμαστε πως οι 475 ίπποι και τα 630 Nm ροπής θα είναι οι τελικοί αριθμοί για αυτό το σβέλτο αγροτικό με τη γερμανική «καρδιά».
 
Από το βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε και εσείς στο τέλος του κειμένου φαίνεται πως η μετατροπή έχει γίνει από καλά χέρια, ενώ αν αναρωτιέστε για τη δεξιοτίμονη έκδοση είναι καθώς το μοντέλο έχει έδρα τη Νότιο Αφρική. Για το τέλος αφήσαμε το πιο εντυπωσιακό που είναι το γεγονός πως το «AMG- HiLux» συνδυάζει το V8 μοτέρ με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μια επιλογή που ποτέ δεν ήταν διαθέσιμη με τον κινητήρα M156 από το εργοστάσιο της Mercedes!

Mercedes
test center