Tο Toyota Land Cruiser «μεγάλωσε» και αντί να ψηλώσει… επιμηκύνθηκε και πήρε έναν ακόμα άξονα.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο Toyota Land Cruiser «μεγάλωσε» και αντί να ψηλώσει… επιμηκύνθηκε και πήρε έναν ακόμα άξονα.

Toyota Land Cruiser 6x6 (+video)

3.986 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2016)

Με τα 6x6 να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, έρχεται και η αυστραλιανή πρόταση για μια τέτοια εκδοχή του Toyota Land Cruiser. Σε μάχη «τιτάνων» εξελίσσεται η… κατηγορία των 6x6.

Τον τελευταίο καιρό έχουμε αντικρίσει ουκ ολίγα μοντέλα που έγιναν 6x6, είτε από την κατασκευάστρια εταιρεία τους, όπως το Mercedes AMG G63 και το Toyota Hilux, είτε από custom μετατροπές, όπως το Lada Niva και το Land Rover Defender.
Στην παρέα των χειροποίητων, έρχεται να προστεθεί το Toyota Land Cruiser που «μεγάλωσε» και αντί να ψηλώσει… επιμηκύνθηκε και πήρε έναν ακόμα άξονα. Το μοναδικό pick-up, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των εταιρειών NSV, Dubai και Multidrive Technology Αυστραλίας και δεν αποτελεί επίσημο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις τους, το Land Cruiser έχει μήκος 6.330 χλστ. και πλάτος 1.930 χλστ., με το βάρος του να φτάνει στα 5.750 κιλά, με ικανότητα φόρτωσης ως και 3 τόνους. Παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και 5 επιβάτες. Με άλλα λόγια με πλήρες φορτίο και 5 επιβάτες, το συνολικό βάρος μπορεί να φτάσει ή να υπερβεί τους 9 τόνους
Κάτω από το καπό του θηριώδους Land Cruiser κρύβεται ο V6 κινητήρας των 4,0 λίτρων με απόδοση 403 ίππους και 494 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, ωστόσο οι εταιρείες που συνεργάστηκαν για την κατασκευή, έχουν εξετάσει και το ενδεχόμενο εξοπλισμού του μοντέλου με V8 diesel κινητήρα, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το θεωρούν εφικτό.


Δεν φαίνεται να κολλάει πουθενά, με τον V6 κινητήρα των 4,0 λίτρων.

Δεν φαίνεται να κολλάει πουθενά, με τον V6 κινητήρα των 4,0 λίτρων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center