H Toyota κατοχύρωσε στις 3 Ιουνίου το όνομα «Supra» στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Δύο χρόνια περίπου πριν, η ιαπωνική φίρμα είχε κάνει το ίδιο και στις Η.Π.Α (στη φωτό το FT-1 Concept
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Toyota κατοχύρωσε στις 3 Ιουνίου το όνομα «Supra» στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Δύο χρόνια περίπου πριν, η ιαπωνική φίρμα είχε κάνει το ίδιο και στις Η.Π.Α (στη φωτό το FT-1 Concept).

Toyota κατοχυρώνει Supra

15.447 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2016)

Εδώ και τρία χρόνια οι Toyota και BMW εξελίσσουν από κοινού ένα νέο sportscar, με τις πληροφορίες να το βαφτίζουν «Supra» και «Ζ5», αντίστοιχα. Μόνο που στην περίπτωση των Ιαπώνων, η επιστροφή του θρυλικού ονόματος είναι κάτι παραπάνω από μια απλή φήμη…

Πληροφορίες που διέρρευσαν, κάνουν λόγο πως η Toyota κατοχύρωσε στις 3/6 το όνομα «Supra» στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (European Union Intellectual Property Office). Δύο χρόνια περίπου πριν, η ιαπωνική φίρμα είχε κάνει το ίδιο και στις Η.Π.Α.Το παραπάνω είναι μια ισχυρή ένδειξη πως η φήμη που κυκλοφορεί εδώ και καιρό, είναι αληθής. Ποια είναι αυτή, Πως το νέο sportscar που εξελίσσουν από κοινού οι Toyota και BMW, στην ιαπωνική εκδοχή του θα ονομάζεται Supra. Το θρυλικό μοντέλο, δηλαδή, μετά από μία «ανάπαυση» που ξεκίνησε το 2002, θα αποκτήσει τελικά και 5η γενιά.Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο πως πριν από τρία και πλέον χρόνια, οι BMW και Toyota ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας, στην οποία θα στηριχθεί το νέο sports car που θα πωλείται και από τις δύο φίρμες. Όπως ξέρετε, μάλλον, ήδη το γερμανικό μάλλον θα λέγεται BMW Z5 και θα αντικαταστήσει την Z4 που βρίσκεται στην αγορά από το 2009.Επιπλέον, τα αυστριακά Μέσα ισχυρίζονται πως η παραγωγή των δύο μοντέλων έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το 2018 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας. Τα σχέδια είναι η ετήσια παραγωγή και των δύο μοντέλων να βρίσκεται στις 60.000 μονάδες. Υπενθυμίζουμε πως φημολογείται ότι στην ίδια μονάδα θα γίνεται του χρόνου, μέρος της παραγωγής της επόμενης BMW Σειρά 5.Από τη στιγμή που η παραγωγή των νέων Z5 / Supra προγραμματίζεται για το 2018, αυτό σημαίνει πως η επίσημη παρουσίαση των δύο μοντέλων θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2017. Επιπλέον, φήμες θέλουν τους Βαυαρούς να σχεδιάζουν και coupe έκδοση της νέας BMW Z5. Κατά τα φαινόμενα, τα εν λόγω μοντέλα θα έχουν κινητήρες της BMW, εκτός από την υβριδική έκδοση, την οποία θα τροφοδοτεί η Toyota.Αν και θα έχουν κοινό DNA, οι BMW Z5 & Toyota Supra θα διαφέρουν αισθητικά μέσα – έξω. Το ιαπωνικό μοντέλο θα αντλήσει κατά τα φαινόμενα στοιχεία από το εντυπωσιακό πρωτότυπο FT-1 του 2014. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η BMW θα πουλά την Z5 ως πισωκίνητη, ενώ θα υπάρχουν και 4κίνητες - xDrive εκδόσεις. Εκτός από τους δεσμούς που θα έχει με το Toyota Supra- θα έχει κοινά σημεία και με τα BMW i3 και i8, καθώς -όπως και αυτά- θα διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα. Επιπλέον, οι πιθανότητες είναι πως το νέο roadster των Βαυαρών θα αφήσει πίσω του την μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, υιοθετώντας την κλασική λύση της υφασμάτινης κουκούλας.

Το νέο sportscar εξελίσσεται από κοινού από τις Toyota και BMW, με την παραγωγή των δύο μοντέλων να έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το 2018 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας.

Το νέο sportscar εξελίσσεται από κοινού από τις Toyota και BMW, με την παραγωγή των δύο μοντέλων να έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το 2018 στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center