• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε αγωνιστικό μοντέλο θα μεταμορφωθεί ένα ηλεκτρικό Renault Zoe.

Η παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει σύντομα.

Τρέχει στο Andros Trophy το Renault Zoe

Διαβάστηκε από 2875 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/7/2019
 

Σε αγωνιστικό μοντέλο θα μεταμορφωθεί ένα ηλεκτρικό Renault Zoe το οποίο θα συμμετάσχει στον χειμερινό πρωτάθλημα Andros Trophy.

Για αυτούς που δεν είναι μυημένους στους αγώνες να πούμε πως το Andros Trophy (Trophée Andros) είναι ένα χειμερινό γαλλικό πρωτάθλημα το οποίο δεν έχει σχέση με το βορειότερο νησί των Κυκλάδων, όπως πολλοί θα σπεύσουν να σκεφτούν. Μάλιστα για το επερχόμενο πρωτάθλημα έχει αποφασιστεί να συμμετάσχουν μόνο ηλεκτρικά μοντέλα και έτσι το Renault Zoe άρπαξε την ευκαιρία και θα είναι ένα από αυτά.
 
Το αγωνιστικό Zoe θα είναι το αυτοκίνητο της ομάδας DA Racing η οποία είναι μία από τις πρώτες που δήλωσαν συμμετοχή. Μάλιστα πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί ο Jean-Baptiste Dubourg που θα διεκδικήσει τον πέμπτο τίτλο του.
 
Ο συγκεκριμένος αγώνας θα αποτελέσει μεγάλη πρόκληση στο τροποποιημένο Zoe αλλά και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα, καθώς κατά τη διάρκεια των αγώνων τα αυτοκίνητα πρέπει να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που συνήθως πέφτουν κάτω από -15 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, οι παγωμένες πίστες βρίσκονται σε επτά από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, μιλώντας για υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων.
 
Αυτό θα φέρει μεγάλη πίεση στις μπαταρίες και τον κινητήρα του Zoe, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την αντίδρασή του. Η DA Racing θα πρέπει προφανώς να κάνει πολλές τροποποιήσεις στο μοντέλο παραγωγής και η ανάπτυξη θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες.
 
Ωστόσο οι όποιες εργασίες είναι να γίνουν δε θα διαρκέσουν πολύ, καθώς ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 7-8 Δεκεμβρίου στο Val-Thorens στις γαλλικές ¶λπεις. Κρίνοντας από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το Zoe θα λάβει ένα νέο κιτ αμαξώματος, νέους μπροστινούς και πίσω προφυλακτήρες και αγωνιστικά ελαστικά με καρφιά.
 
Η παρουσίαση του μοντέλου αναμένεται να γίνει σύντομα, όπως και η πλήρης σύνθεση των οδηγών του.

Tags: RENAULT