Το ντεμπούτο στο WRC θα κάνει ο Valtteri Bottas.

«Τρέχει» στο WRC ο Bottas

1.952 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2018)

Το ντεμπούτο στο WRC θα κάνει ο Valtteri Bottas πριν από τις υποχρεώσεις του στη Formula 1.

Μπορεί ο Valtteri Bottas, όπως και οι υπόλοιποι οδηγοί της Formula 1 να περνούν ημέρες ξεκούρασης ενόψει τη νέας αγωνιστικής χρονιάς που θα ακολουθήσει το 2019, ωστόσο ο Φιλανδός οδηγός της Mercedes φαίνεται πως θα έχει λιγότερες ημέρες άδειας.

Αυτό θα συμβεί καθώς όπως επίσημα ανακοινώθηκε, πριν τις υποχρεώσεις του στη F1 θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WRC! Ο Bottas μέσω ενός M-Sport Ford Fiesta θα λάβει μέρος στο φιλανδικό Grand Prix που θα γίνει στη Λαπωνία στις 24-26 Ιανουαρίου.
 
Ο Φιλανδός θα οδηγήσει ένα Fiesta παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποίησε ο Sebastien Ogier για να κερδίσει τους δύο τελευταίους τίτλους του WRC, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Timo Rautiainen, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τον Marcus Gronholm στους τίτλους του WRC το 2000 και το 2002.
«Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να δω από κοντά τον κόσμο του WRC και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους το κατέστησαν εφικτό. Είναι κάτι καινούργιο για μένα, καθώς δεν έχω προηγούμενη εμπειρία ενός World Rally αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά παραμένω ένας επαγγελματίας οδηγός ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο που οδηγό», δηλώσε.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Valtteri Bottas θα συνεχίσει μια μακρά παράδοση των Φινλανδών οδηγών της F1 που συμμετέχουν στο Ράλι της πατρίδας τους, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν οι Keke Rosberg, Mika Hakkinen, Heikki Kovalainen και Kimi Raikkonen. Το ντεμπούτο του Bottas πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι pre-season δοκιμές της Formula 1.

SPRING SEAT
NISSAN