2 φωτογραφίες »

Τρία νέα ηλεκτρικά έως το 2030 από τη Skoda

2.077 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2021)

Τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα έχει σκοπό να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια η Skoda, η οποία αναλύοντας τη νέα της στρατηγική με την ονομασία «Next Level» αποκάλυψε παράλληλα πως δεν σκοπεύει να κατασκευάσει RS έκδοση για τη νέα γενιά της Fabia!

Όπως όλα δείχνουν η ηλεκτροδότηση είναι αναπόφευκτη και ο Όμιλος Volkswagen το γνωρίζει πιθανώς καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο όμιλο αυτοκινήτων. Όντας λοιπόν μία από τις μάρκες που βρίσκονται υπό την σκέπη του, η Skoda, δε θα μπορούσε να μην ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, η οποία ξεκίνησε με μία ηλεκτρική έκδοση του Citigo για να ακολουθήσει πρόσφατα το νέο Enyaq iV.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στο μέτωπο λοιπόν των ηλεκτρικών της τσεχικής μάρκας υπάρχουν ακόμα πολλά μοντέλα να εμφανιστούν, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της, Thomas Schäfer ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον τρία νέα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν μέχρι το 2030. Όλα θα είναι κάτω από το Enyaq iV όσον αφορά τις τιμές και το μέγεθος, αλλά άλλα προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες λεπτομέρειες.
 
Το ένα θα είναι πιθανότατα ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, ενώ το δεύτερο θα πρόκειται για ένα crossover, μικρότερο όπως προαναφέραμε από το υπάρχον Enyaq iV. Το τρίτο ηλεκτρικό, αναμένεται να ταιριάζει στην ίδια κατηγορία με την Octavia, ωστόσο θα διαφέρει ολοκληρωτικά από το best-seller μοντέλο της τσεχικής φίρμας, αφού θα είναι βασισμένο σε μια ειδική πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
 
Σε σχετικές ειδήσεις, ο υπεύθυνος της Skoda στις δηλώσεις του σημείωσε πως μία έκδοση RS για τη νέα γενιά της Fabia δεν είναι στο πλάνο της εταιρείας, υπογραμμίζοντας πως το δημοφιλές μικρό θα ξεκινάει κάτω από τις 14.000 ευρώ! Σε ερώτηση για την Superb, ο Thomas Schäfer είπε πως θα συνεχίσει να προσφέρεται σε liftback και wagon εκδόσεις.
 
Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η Skoda αναμένει ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αντιπροσωπεύουν το 50-70% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της. Στόχος της είναι επίσης να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές του στόλου της έως το 2030, όταν και τα τρία εργοστάσια στην Τσεχία θα είναι ουδέτερα ως προς τον άνθρακα και τέλος να είναι μία από τις πέντε κορυφαίες μάρκες σε πωλήσεις στην Ευρώπη. 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
NISSAN