Με μια τιμή κοντά στα 12.500 ευρώ μπορεί κανείς να βρει στην αγορά ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις όπως τα Fiat Punto 1,3 MTJ 75 PS, Kia Rio 1,1 diesel και SEAT Ibiza 1,2 TDΙ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με μια τιμή κοντά στα 12.500 ευρώ μπορεί κανείς να βρει στην αγορά ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις όπως τα Fiat Punto 1,3 MTJ 75 PS, Kia Rio 1,1 diesel και SEAT Ibiza 1,2 TDΙ.

Τρία προσιτά μικρά diesel

47.715 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2015)

Όταν η τιμή είναι το ζητούμενο, τα τρία μοντέλα της παρουσίασής μας έρχονται να συνδυάσουν την οικονομία του diesel, με τις τιμές από τις πλέον χαμηλές στη μικρή κατηγορία.

Fiat Punto 1,3 MTJ 75 PS
+ Εμφάνιση, οδική συμπεριφορά, άνεση
- Εξοπλισμός ασφάλειας, πληρώνει τέλη κυκλοφορίας
Kia Rio 1,1 diesel
+ Κατανάλωση-ρύποι, εσωτερικό, χώροι, 7ετής εγγύηση
- Αίσθηση τιμονιού, απόδοση φρένων
SEAT Ibiza 1,2 TDI
+ Κατανάλωση-ρύποι, χώρος αποσκευών, ποιότητα, φρένα
- Επιδόσεις-τραχύτητα κινητήρα, εσωτερικό πλάτος
Τα προτερήματα των diesel μοντέλων έχουν τα τελευταία χρόνια εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το αγοραστικό κοινό της χώρας, φέρνοντας τα μοντέλα του είδους στην κορυφή των πωλήσεων. Φυσικά, ο κύριος λόγος για αυτό έχει να κάνει με την εξαιρετική οικονομία που προσφέρουν αυτές οι επιλογές, όπως προκύπτει τόσο από την χαμηλή τους κατανάλωση, όσο και από τη χαμηλότερη τιμή του καυσίμου έναντι της βενζίνης. Τιμολογιακά, τα diesel είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα μοντέλα, αποτρέποντας κάποιους από το να τα επιλέξουν. Με μια τιμή ωστόσο κοντά στα 12.500 ευρώ μπορεί κανείς να βρει στην αγορά ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις όπως τα Fiat Punto 1,3 MTJ 75 PS, Kia Rio 1,1 diesel και SEAT Ibiza 1,2 TDI, τα οποία και αντιπαραθέτουμε σε αυτό μας το θέμα.
Σχεδιαστικά ξεχωρίζουν τα Rio και PuntoΤο Rio είναι το νεότερο εκ των τριών (έχει λανσαριστεί στα τέλη του 2011) και αυτό του δίνει μια πιο σύγχρονη σχεδιαστική εικόνα. Το αμάξωμά του εφαρμόζει αρκετές καμπύλες, με ένα εμφατικό εμπρόσθιο τμήμα όπου πρωταγωνιστούν τα μεγάλα φωτιστικά και ο δυναμικός προφυλακτήρας. Στο Ibiza, μετά την ανανέωση του αυτοκινήτου το 2012, το εμπρόσθιο τμήμα απέκτησε μια πιο «θυμωμένη» παρουσία, εμπνεόμενο από την πιο πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, διατηρώντας πάντως μια συνολικά αισθητικά αποδεκτή εμφάνιση. Το Punto από την άλλη, παρόλο που είναι το πιο παλιό εκ των τριών (προέρχεται από το Grande Punto του 2005, που άλλαξε σε ένα μεγάλο facelift το 2009 ως «Punto Evo» και επήλθε άλλη μια ανανέωση το 2012), καταφέρνει να δείχνει πιο νεανικό και στιλάτο. Στο κομμάτι των διαστάσεων τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και τα τρία μοντέλα είναι από τα μακρύτερα της κατηγορίας, ξεπερνώντας τα 4 μέτρα μήκους (4.045 χλστ. το Rio, 4.052 το Ibiza, 4.065 χλστ. το Punto).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center