• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το μεγαλύτερο βαθμό αμφισβήτησης από τη στιγμή που έχει αναλάβει τα ηνία της BMW αντιμετωπίζει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος των «βαυαρών», Harald Krueger.

«Τριγμούς» για τον CEO της BMW

Διαβάστηκε από 1135 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2019
 

Το μεγαλύτερο βαθμό αμφισβήτησης από τη στιγμή που έχει αναλάβει τα ηνία της BMW αντιμετωπίζει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος των «βαυαρών», Harald Krueger, με τη θέση του να κρίνεται επισφαλής.

Το Μαΐο του 2015 ο Norbert Reithofer δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της BMW, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στον Harald Krueger, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της γερμανικής εταιρείας. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά η αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του ισχυρού άντρα των «βαυαρών» είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
 
Αυτό αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους, μεγάλα μέσα του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη του εποπτικού συμβουλίου αμφισβητούν εάν ο Harald Krueger είναι το σωστό πρόσωπο για να ηγηθεί της αυτοκινητοβιομηχανίας από δω και στο εξής.
 
Τα αποδεδειγμένα μειωμένα κέρδη της BMW αλλά και η αρνητική πορεία που έχει η τιμή της μετοχής, είναι δύο βασικοί παράγοντες που έχουν δυσαρεστήσει αρκετούς εντός της BMW. Παράλληλα υποστηρίζεται πως το επιφυλακτικό στυλ ηγεσίας που έχει υιοθετήσει, έχει απασχολήσει αλλά και αναστατώσει τους ίδιους ανθρώπους αυξάνοντας τους «τριγμούς στην καρέκλα» του ισχυρού άντρα.
 
Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι τόσο εντός της εταιρείας, όσο και εκτός που αναρωτιούνται εάν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος αυτή τη στιγμή προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της γερμανικής μάρκας. Όπως για παράδειγμα κάνει σε άρθρο της η Automotive News που πραγματοποιεί τη σύγκριση με άλλους άντρες που έχουν περάσει από την ίδια θέση σε άλλες εταιρείες, όπως οι Carlos Ghosn (Renault-Nissan-Mitsubishi), Elon Musk (Tesla), Jim Hackett (Ford).
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα το σίγουρο είναι πως το μέλλον του Harald Krueger στην BMW βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και πλέον μένει να φανεί εάν οι «βαυαροί» θα επιδιώξουν να κάνουν κάποια αλλαγή στην ηγεσία τους ή θα πορευτούν ως έχουν.    

Tags: BMW
 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια