Περίπου 2.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Skoda και Volkswagen στην Τσεχία, δικαιώθηκαν από το δικαστήριο αναφορικά με το σκάνδαλο dieselgate.

Τσέχοι δικαιώθηκαν μαζικά για το dieselgate

1.891 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2019)

Περίπου 2.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Skoda και Volkswagen στην Τσεχία, δικαιώθηκαν από το δικαστήριο αναφορικά με το σκάνδαλο dieselgate, 3,5 χρόνια και πλέον από το σκάνδαλο που τάραξε τα νερά στο χώρο της αυτοκίνησης, το Σεπτέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ένα περιφερειακό δικαστήριο της Πράγας αποφάσισε ότι Τσέχοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Skoda και Volkswagen αποζημιώνονται για 533 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 20,8 εκατομμύρια ευρώ), μετά την προσφυγή τους στα δικαστήρια για το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων της VW.
 
Η υπόθεση για λογαριασμό των 2.435 ατόμων οδηγήθηκε στα δικαστήρια από την εταιρεία Safe Diesel, που ανέλαβε την υπόθεση για τους ενάγοντες και την έφερε εις πέρας, μετά τα μαζικά αιτήματα που συγκέντρωσε από τους κατόχους οχημάτων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση με την οποία διατάσσεται η Volkswagen να καταβάλει ολόκληρο το ποσό, είναι ανοικτή σε προσφυγή, αλλά μόνο για διαδικαστικούς λόγους. Μάλιστα η Volkswagen δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, θεωρώντας πως οι αποφάσεις είναι εκτός νομικού πλαισίου.
 
«Είναι ένα σημαντικό νέο στον ευρωπαϊκό κλάδο της υπόθεσης, καθώς καταφέραμε να πετύχουμε την ίδια αποζημίωση όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο δικηγόρος της Safe Diesel, Frantisek Honsa.
 
Τέλος να σημειωθεί πως για την ίδια υπόθεση η Safe Diesel υποστηρίζει πως έχει συλλέξει αιτήσεις από περισσότερους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν πληγεί. Η απόφαση κάλυψε μόνο τους αρχικούς 2.435 ενάγοντες, αλλά η εταιρεία ανέφερε ότι περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι βρίσκονται στη λίστα. Τέλος έκανε λόγω πως το σκάνδαλο αφορά 165.000 αυτοκίνητα εντός Τσεχίας.

Toyota
test center