Turbo κινητήρας 1.2 λτ. θα διατεθεί σύντομα από την Toyota.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Turbo κινητήρας 1.2 λτ. θα διατεθεί σύντομα από την Toyota.

Turbo χαμηλού κυβισμού από την Toyota

8.190 Επισκέψεις στο άρθρο (14/4/2015)

Η Toyota θα διαθέσει σύντομα έναν καινούργιο κινητήρα βενζίνης 1.2 λτ. Turbo, ο οποίος θα εξοπλίσει αρχικά το Auris Facelift.

Η Toyota θα διαθέσει σύντομα το Auris Facelift με έναν κινητήρα 1.2 λτ. Turbo βενζίνης, ο οποίος θα αποδίδει 116 ίππους από τις 5200-5600 στροφές και ροπή 185 Nm από τις 1500-4000 στροφές. 
Ο κινητήρας είναι τετρακύλινδρος, δεκαεξαβάλβιδος και λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, με αναμενόμενο θερμικό βαθμό απόδοσης γύρω στο 36%. Ο κινητήρας θα είναι υποτετράγωνος με διάμετρο εμβόλου 71.5 χιλιοστά και διαδρομή 74.5 χιλιοστά, το οποίο είναι τυπική αρχιτεκτονική για Turbo κινητήρες. 
Η δε συμπίεση του μοτέρ είναι στο 10:1 και διαθέτει φυσικά άμεσο ψεκασμό. Το Turbo του κινητήρα είναι single scroll ωστόσο η πολλαπλή εξαγωγής είναι ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή, εξασφαλίζοντας πολύ χαμηλό turbo lag και οικονομία καυσίμου αφού μειώνεται η ανάγκη για εμπλουτισμό του μείγματος.
Φυσικά ο κινητήρας διαθέτει μεταβαλλόμενο χρονισμό των εκκεντροφόρων που η Toyota ονομάζει VVT-Iw, ενώ η εργοστασιακή κατανάλωση στο Auris Facelift αναμένεται στα 4.7 λτ/100 χλμ. Ο νέος κινητήρας αναμένεται σύντομα στην γκάμα του Auris αρχικά και είναι οπωσδήποτε ένας κινητήρας που η Toyota χρειαζόταν χθες.

Νέα πνοή θα δώσει στο Auris facelift o 1.2 λτ. Turbo της Toyota.

Νέα πνοή θα δώσει στο Auris facelift o 1.2 λτ. Turbo της Toyota.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center