Ένα υπερπόντιο ταξίδι ξεκίνησε το ηλεκτρικό SUV U5 της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Aiways.

U5: Από την Κίνα στην Φρανκφούρτη οδικώς!

1.744 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2019)

Ένα υπερπόντιο ταξίδι ξεκίνησε το ηλεκτρικό SUV U5 της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας Aiways, έχοντας στόχο να φτάσει εγκαίρως στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που είναι προγραμματισμένο για το Σεπτέμβρη.

Το ταξίδι που θα διανύσει έχει απόσταση 14.231 χιλιομέτρων και είναι προγραμματισμένο να περάσει από την έρημο Gobi, το Καζακστάν, τη Ρωσίας και στη συνέχεια να εισέλθει στην Ευρώπη. Φυσικά και το ηλεκτρικό SUV έχει την απαραίτητη συνοδεία, καθώς οι υπεύθυνοι μηχανικοί είναι από κοντά, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να δοκιμάσουν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αλλά και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις ρυθμίσεις του πλαισίου και τα χαρακτηριστικά διεύθυνσης.
 
Δύο πρωτότυπα U5 έφυγαν από την πόλη του Xian στην κεντρική Κίνα την Τετάρτη, με την Aiways να έχει προγραμματίσει πως θα φτάσουν στη Φρανκφούρτη την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
 
Το κονβόι των U5 θα ταξιδέψει πρώτα στην έρημο Gobi της βόρειας Κίνας, ακολουθώντας διαδρομές που χρησιμοποιούνταν αιώνες ολόκληρους από τους εμπόρους για τη μεταφορά μεταξιού και κάπως έτσι υπολογίζεται πως στα τέλη Ιουλίου θα έχουν φτάσει στο Καζακστάν. Στη συνέχεια θα εισέλθει στη Ρωσία, περνώντας από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη πριν μπει στην Ευρώπη μέσω της Φινλανδίας. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι Σουηδία, Νορβηγία και Δανία, προτού φτάσει στη Γερμανία.  
 
Η Aiways λέει ότι το U5, το οποίο είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το Audi Q5, είναι βασισμένο σε μία αρθρωτή πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ένα μείγμα από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής, με το πακέτο μπαταριών να είναι τοποθετημένο στο πάτωμα. Το χωρίς ρύπους SUV έχει αυτονομία κίνησης 460 χιλιομέτρων  ενώ μπορεί να επεκταθεί στα 560 χιλιόμετρα.
 
Η Aiways σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του U5 στην Ευρώπη τον ερχόμενο Απρίλιο.

NEO PROACE
skoda