Πιο προηγμένο από ποτέ υπόσχεται πως είναι το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Uconnect, η FCA.

Tο σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει έως και πέντε διαφορετικά προφίλ χρηστών.

Uconnect 5: Αναβαθμισμένο και ταχύτερο

1.697 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2020)

Πιο προηγμένο από ποτέ υπόσχεται πως είναι το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Uconnect, η FCA, η οποία παρουσίασε το αναβαθμισμένο Uconnect 5, όντας πλέον διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Abarth, Chrysler, Dodge, Ram και Maserati.


Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο όμιλος, με την ενημέρωση που έλαβε το Uconnect 5, υπόσχεται καλύτερη εμπειρία στους χρήστες του, προσφέροντας παράλληλα πιο γρήγορη ταχύτητα επεξεργασίας, βελτιωμένο σχεδιασμό και μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός αναβαθμισμένου τσιπ 50K MIP και 6GB μνήμη RAM, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και επιπλέον μνήμη μέσω flash έως και 64GB.  Όλα αυτά επιτρέπουν στο νέο Uconnect 5 να λειτουργήσει σε ταχύτητες που είναι πέντε φορές πιο γρήγορες σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει έως και πέντε διαφορετικά προφίλ χρηστών, καθώς και το valet mode, αλλά και γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιούνται συχνά. Το Uconnect 5 εισάγει επίσης την ασύρματη συνδεσιμότητα με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Android Auto, ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό για αυτοκίνητα εξοπλισμένα με σύστημα ασύρματης φόρτισης.
 
Εκτός από το Apple CarPlay και το Android Auto, η λειτουργία της Alexa, Home-to-Car θα συμπεριλαμβάνει πλέον λειτουργία εικονικού βοηθού με δυνατότητα ομιλίας. Το Uconnect 5 επιτρέπει επίσης δύο διαφορετικές συνδέσεις συσκευών μέσω Bluetooth, ενώ η FCA υποστηρίζει πως έχει βελτιωθεί η φωνητική αναγνώριση.
 
Το τελευταίο βοηθάει μεταξύ άλλων και στην πλοήγηση, η οποία περιλαμβάνει διάφορες υπηρεσίες της TomTom, οι οποίες μπορούν επίσης να λειτουργούν εκτός σύνδεσης. Όταν το σύστημα Uconnect 5 χρειαστεί να ενημερωθεί θα το κάνει απρόσκοπτα και ασύρματα μέσω του λογισμικού FOTA (Firmware over the Air). Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του 4G LTE, το οποίο έχει επίσης ενημερωθεί για λειτουργεί και σε ταχύτητα 5G. Τέλος, το νέο σύστημα Uconnect 5 συνοδεύεται με οθόνες που φτάνουν τις 12,3 ίντσες.

Toyota
test center