GTI δεν είναι μόνο το Golf: θα μπορούσε να είναι εναλλακτικός τίτλος για την παρουσίαση στην Ισπανία, όπου δόθηκε μεγάλη έμφαση στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τα up! GTI και Polo GTI με το μεγάλο πρω
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GTI δεν είναι μόνο το Golf: θα μπορούσε να είναι εναλλακτικός τίτλος για την παρουσίαση στην Ισπανία, όπου δόθηκε μεγάλη έμφαση στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τα up! GTI και Polo GTI με το μεγάλο πρωταγωνιστή που θα είναι πάντα το Golf GTI.

VW GTI Performance Days

6.322 Επισκέψεις στο άρθρο

H οικογένεια των GTI της VW έχει ιδρύσει ουσιαστικά μια ολόκληρη κλάση. Tαξιδέψαμε στην Ισπανία, για να δούμε μαζεμένη όλη τη φαμίλια των γρήγορων χάτσμπακ από το Βόλφσμπουργκ, να οδηγήσουμε καινούρια και παλιά GTI και να γευτούμε πολλές εκπλήξεις.

Περισσότερο έμοιαζε με οικογενειακή συγκέντρωση, παρά με παρουσίαση κάποιου νέου μοντέλου. Το ταξίδι μας στην Ανδαλουσία είχε ως στόχο να δείξει ότι GTI δεν είναι απαραίτητα πλέον μόνο το Golf αφού ήδη η γκάμα διαθέτει τρία μοντέλα με τον κωδικό αυτό δίπλα στο κατά τα λοιπά «ταπεινό» τους όνομα. Η αλήθεια ότι έχουν πέσει πολλά μαζεμένα τα GTI τους τελευταίους μήνες. Πέρυσι ανανεώθηκε το Golf ενώ προς προς τα τέλη του 2017 και στις αρχές του 2018 γνωρίσαμε από κοντά τόσο το Polo GTI όσο και την αληθινή έκπληξη, το up! GTI. Μη βιαστείτε να γελάσετε με αποδοκιμασία, διότι στην πράξη, αυτή είναι η είδηση, ότι GTI μπορείς πλέον να αγοράσεις και στο επίπεδο της μίνι κατηγορίας και μάλιστα απολαμβάνοντας όλη τη γεύση που ακολουθεί αυτά τα τρία γράμματα εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες. 

Tρία γράμματα, μια ολόκληρη ιστορία: ο κωδικός GTI είναι συνυφασμένος με τη Volkswagen και το DNA της, αποτελώντας και μεγάλο εμπορικό όπλο.

Tρία γράμματα, μια ολόκληρη ιστορία: ο κωδικός GTI είναι συνυφασμένος με τη Volkswagen και το DNA της, αποτελώντας και μεγάλο εμπορικό όπλο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Και είναι ομολογουμένως τόσο μεγάλη αυτή η ιστορία με τις κοκκινες, μαύρες και λευκές λεπτομέρειες, τα καρό σχήματα στο εσωτερικό και τη μπάλα του γκολφ στο λεβιέ, ώστε κάνει εντύπωση, πώς η VW δεν έχει ακολουθήσει το μονοπάτι της αυτονόμησης. Να δώσει δηλαδή στο GTI την υπόσταση μιας ξεχωριστής φίρμας. Εδώ η SEAT με το πολυ νεότερο «Cupra» και προχώρησε στη δημιουργία αυτόνομου brand το οποίο θα επιμελείται στο εξής όλα τα συμβατικά μοντέλα, με αρκετή ελευθερία κιόλας. Ίσως αυτό να είναι το επόμενο βήμα και για τη VW, η οποία έδωσε έναν τέτοιο αέρα με την εκδήλωση «GTI Performance days», ένα event άριστα σχεδιασμένο, με οδήγηση στην πίστα, γνωριμία με youngtimer μοντέλα αλλά και αγωνιστικές εκπλήξεις. Προσδεθείτε και ακολουθήστε μας στην πανέμορφη πίστα Ασκάρι, λίγω έξω από τη Μάλαγα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL