2 φωτογραφίες »

Το πρωτότυπο ID.X.

VW ID.3 GTX: Μπαίνει στην παραγωγή το «καυτό» ΙD.3

2.783 Επισκέψεις στο άρθρο (7/9/2021)

O CEO της VW επιβεβαίωσε πως σύντομα θα δούμε στην αγορά ένα «καυτό» ID.3 με τετρακίνηση και ισχύ 300 ίππων ενώ, ίσως δούμε και μια cabrio έκδοση του μοντέλου.

H Volkswagen ήταν η εταιρεία που δημιούργησε την κατηγορία των γρήγορων hot-hatch σχεδόν 40 χρόνια πριν και τώρα φαίνεται πως η ίδια μάρκα ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και στη νέα εποχή της ηλεκτροκινητικότητας.

Το πρωτότυπο ID.X.

Το πρωτότυπο ID.X.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Στην παραγωγή το ID.X
Κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου, ο Ralf Brandstatter, o CEO της εταιρείας επιβεβαίωσε πως το τετρακίνητο ID.X concept με τα δύο μοτέρ που αποκαλύφθηκε τον προηγούμενο Mάιο τελικά θα μπει στην παραγωγή με όνομα ID.3 GTX. Το ηλεκτρικό hot-hatch πιθανότατα θα είναι στις αντιπροσωπείες το 2022 και θα γίνει το τίτλο ηλεκτρικό της VW που θα πάρει έκδοση GΤΧ μετά το ID.4 και το ID.5.

Mε ισχύ 299 άλογα
Όσοι ωστόσο περιμένουν πως το ID. GTX θα είναι τόσο ισχυρό όσο το Golf R θα πρέπει να αναθεωρήσουν, καθώς, σύμφωνα με αγγλικά μέσα ενημέρωσης, το ID.3 GTX παραγωγής δεν θα έχει την ίδια ισχύ με αυτή που είχε το ID.X concept. To πρωτότυπο εξοπλιζόταν με δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 333 ίππων, όμως η έκδοση παραγωγής θα λάβει πιθανότατα το κινητήριο σύνολο του ID.4 GTX που αποδίδει 299 άλογα, με την κίνηση να μεταδίδεται επίσης και στους τέσσερις τροχούς. Το ID.3 GTX λέγεται πως θα χρειάζεται  κάτω από 6 δευτερόλεπτα για να πετύχει το 0-100 χλμ./ώρα.

Θα δούμε και cabrio ΙD.3
Ο CEO της φίρμας δήλωσε επίσης πως ίσως το ID.3 προσφερθεί και με κάποια cabrio έκδοση σημειώνοντας: «Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση αλλά κατασκευάσουμε ένα πρωτότυπο. Θα ήθελα να έχω ένα cabrio. Οδήγησα το cabrio πρωτότυπο και είναι ωραίο να γίνεται ένα με την φύση και την ίδια στιγμή να μην ακούς τίποτα, μόνο τον αέρα, την επιτάχυνση και τον εαυτό σου. Είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα».

Έρχεται το ηλεκτρικό Golf R!
O CEO της VW επιβεβαίωσε πως σύντομα θα δούμε στην αγορά ένα «καυτό» ID.3 με τετρακίνηση και ισχύ 300 ίππων.
Αν κοστίζουν τελικά τα ίδια λεφτά εσύ ποιο θα έπαιρνες; To απόλυτο hot-hatch Golf R ή το ηλεκτρικό ID.3 GTX;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center