Το VW Golf.

VW: «Οι κινητήρες καύσης έχουν ακόμα ζωή»

2.747 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2020)

Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Volkswagen, Matthias Rabe πιστεύει ότι οι κινητήρες καύσης εξακολουθούν να έχουν μέλλον μπροστά τους, παρά τους αυξημένους περιορισμούς στις εκπομπές ρύπων CO2, εξαιτίας της ανάπτυξης φιλικών προς το περιβάλλον καυσίμων.


Ο Όμιλος Volkswagen έχει θέσει ως στόχο την ουδετερότητα στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πραγματοποιώντας μία τεράστια επένδυση στην τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία αποτέλεσε ένα από τα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο με δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα ο Rabe ανέφερε ότι οι κινητήρες καύσης θα έχουν μεγαλύτερο μέλλον από ό, τι μερικοί άνθρωποι προβλέπουν, λόγω της πιθανής εκτεταμένης μελλοντικής υιοθέτησης συνθετικών βιοκαυσίμων.
 
Τα λεγόμενα και ως E-fuels έχουν προσελκύσει από καιρό το ενδιαφέρον της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη Volkswagen και την Bentley να είναι μεταξύ εκείνων που επενδύουν στην τεχνολογία, όμως χρειάζεται ακόμα χρόνος μέχρι να φτάσει στο σημείο να μας απασχολήσει από άποψη παραγωγής. Μάλιστα μιλώντας σε βρετανικά μέσα ο Rabe σημείωσε πως οι περιορισμοί της ηλεκτροκίνησης σε άλλους τομείς μεταφορών λόγω του βάρους και του μεγέθους των μπαταριών θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων καυσίμων.
 
«Θα φτάσουμε και στα βιοκαύσιμα» είπε αρχικά το στέλεχος της VW και συνέχισε «Αν κοιτάξετε στην αεροπορία τα συγκεκριμένα καύσιμα είναι σε μεγάλη ζήτηση επειδή τα αεροπλάνα δεν θα γίνουν ηλεκτρικά, αλλιώς δεν θα διασχίσετε τον Ατλαντικό. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ όψιν μας τους στόχους μας για το CO2 και θέλουμε να αποτελέσουμε πρότυπο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκλείσουμε τον κινητήρα καύσης», ήταν τα λόγια του Matthias Rabe.  

Toyota
moto