VW Polo TGI Vs Peugeot 208 diesel: Μάχη μικρών και οικονομικών
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

VW Polo TGI Vs Peugeot 208 diesel: Μάχη μικρών και οικονομικών

28.197 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2022)

Φυσικό αέριο Vs Diesel! Η οικονομία είναι βασικό κριτήριο στα μικρά, ωστόσο η επιλογή στο καύσιμο έχει τη δική της σημασία. Δύο δημοφιλή compact μοντέλα έρχονται για να λύσουν τις διαφορές τους. Ο λόγος για το Volkswagen Polo TGI (φυσικό αέριο) που μπαίνει απέναντι από το Peugeot 208 diesel.

Τα μικρά είναι παραδοσιακά η πιο δημοφιλής κατηγορία στην ελληνική αγορά, αφού το βασικό χαρακτηριστικό της χαμηλής κατανάλωσης που χαρακτηρίζει τα περισσότερα από αυτά δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Η κυριαρχία της βενζίνης ως επιλογή καυσίμου είναι ξεκάθαρη, ωστόσο δεν είναι και η μοναδική. Το diesel έχει ακόμα τους οπαδούς του, ενώ οι πιο εναλλακτικοί τύποι βρίσκουν την... «Ιθάκη» τους στο φυσικό αέριο (CNG). Αυτή λοιπόν θα είναι και η σύγκριση παρακάτω, επιλέγοντας το πετρελαιοκίνητο Peugeot 208 και το αεριοκίνητο VW Polo TGI.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Εσωτερικό: Εντυπωσιάζει το 208, πιο... σοβαρό το Polo

Το Peugeot 208 κερδίζει τις εντυπώσεις με την δυναμική, αλλά και ποιοτική ταυτόχρονα εικόνα της καμπίνας του. Η έκδοση Active προσφέρει στάνταρ έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών που κάνει πολύ πιο εντυπωσιακό το διάκοσμο του i-cockpit με το μικρό τιμόνι και τους ξεχωριστούς διακόπτες. Οι θήκες για αντικείμενα θα ικανοποιήσουν, με αυτή που βρίσκεται κάτω από την κεντρική κονσόλα να εντυπωσιάζει με την χωρητικότητα και τη χρηστικότητά της. Όσον αφορά στους χώρους το 208 δεν είναι από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας, κάτι που τονίζεται από τις μικρές πόρτες που δυσχεραίνουν την επιβίβαση/αποβίβαση άνω του μέσου ύψους επιβατών. Πάντως, ο χώρος αποσκευών με 311 λίτρα είναι λίγο πάνω από το μέσο όρο για τα δεδομένα της κατηγορίας. 
 
Το VW Polo TGI και σε αυτή του την έκδοση ξεχωρίζει για την σοβαρότητα και στιβαρότητα της καμπίνας του, με εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας και συναρμολόγησης. Ο διάκοσμος είναι ευχάριστος, ενώ και ο εξοπλισμός του χαρακτηρίζεται πλήρης. Η θέση οδήγησης παραμένει πολύ καλή ενώ και η πρακτικότητα βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα. Και σε αυτή την έκδοση φυσικά, το Polo είναι από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας, προσφέροντας αρκετό αέρα για τα γόνατα και το κεφάλι των επιβατών. Πάντως συγκριτικά με τις υπόλοιπες εκδόσεις, μείωση παρατηρείται στο χώρο αποσκευών, που λόγω της ύπαρξης δεξαμενών CNG, έχει περιοριστεί από τα 355 λίτρα στα 251 λίτρα. Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN