Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην αγορά η Volkswagen αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση του μικρομεσαίου κουπέ της.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην αγορά η Volkswagen αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση του μικρομεσαίου κουπέ της.

Δοκιμή: VW Scirocco 125 PS

23.330 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2014)

Οι διακριτικές αλλαγές σε εμφάνιση και ο βελτιωμένος κινητήρας με χαμηλότερη κατανάλωση είναι τα νέα στοιχεία που υπόσχονται στο Scirocco άλλα τρία χρόνια καριέρας.

Στα γρήγορα:• Κοστίζει 22.820 ευρώ• Είναι 1,4 λτ. turbo με 125 PS• Καίει 5,4 λτ./100 χλμ.• Πληρώνει 137,5 ευρώ τέλη

Το Scirocco πατάει γερά στο δρόμο δίνοντας στον οδηγό του σπορτίφ αίσθηση. Ουδέτερο στις αντιδράσεις του είναι υπό πίεση.

Το Scirocco πατάει γερά στο δρόμο δίνοντας στον οδηγό του σπορτίφ αίσθηση. Ουδέτερο στις αντιδράσεις του είναι υπό πίεση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


+ Εξωτερική σχεδίαση, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κατασκευής, καθίσματα
- Περιφερειακή ορατότητα, ήχος κινητήρα

Μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην αγορά η Volkswagen αποφάσισε να προχωρήσει στην ανανέωση του μικρομεσαίου κουπέ της. Οι αλλαγές είναι περιορισμένης έκτασης και σύμφωνα με τους ανθρώπους της VW σκοπό έχουν να εξασφαλίσουν στο Scirocco άλλα τρία χρόνια καριέρας. Για αυτό, ίσως, και δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MQB (θα γίνει στην επόμενη γενιά), αλλά περιορίζονται σε εξωτερικές αλλαγές, βελτιώσεις στο εσωτερικό καθώς και στην τοποθέτηση των σύγχρονων κινητήρων που φορούν ήδη πολλά μοντέλα του γκρουπ. Στην προκειμένη περίπτωση δοκιμάζουμε τη βασική έκδοση 1,4 TSI των 125 ίππων.

Από 22.820 ευρώ και με πλήρη εξοπλισμό
Η αρχική έκδοση
Sport του VW Scirocco ξεκινά από τα 22.820 ευρώ με απόσυρση και φαίνεται αρχικά αλμυρή για 125 ίππους, μπορεί όμως να δικαιολογηθεί. Πρώτα από όλα κρίνοντας από τον εξοπλισμό αφού αυτός είναι πλήρης, μιας και επιπλέον των «βασικών» περιλαμβάνονται sport ανάρτηση, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, sport καθίσματα, ζάντες αλουμινίου και φώτα με led λυχνίες. Στη συνέχεια, πρέπει κανείς να λάβει υπόψη ότι το Scirocco είναι ένα ιδιαίτερο μικρομεσαίο κουπέ που ξεχωρίζει με την εμφάνιση, αλλά και την οδική του συμπεριφορά. 

Εμφάνιση: Πιο αγριωπό
Ακόμη και αν δεν είχε καμία εξωτερική αλλαγή, θα λέγαμε πάλι πως το
Scirocco είναι ένα φρέσκο και δυναμικό όχημα. Κυκλοφορεί ήδη 6 χρόνια και συνεχίζει να σαγηνεύει… Παρόλα αυτά, οι σχεδιαστές της Volkswagen έκαναν τις πινελιές τους. Έτσι, τα φανάρια είναι ελάχιστα πιο λεπτά και διαθέτουν λυχνίες led, επανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες, ενώ οι προβολείς ομίχλης έχουν τετράγωνο σχήμα και βρίσκονται τοποθετημένοι σε «γρίλια». Με λίγα λόγια έχουμε να κάνουμε με μικρές αλλαγές οι οποίες, ωστόσο, κάνουν το μοντέλο πιο όμορφο και αγριωπό. 
VW LEASEPRO
test center