5 φωτογραφίες »

VW T-Cross: Μικρό SUV αλλά... μεγάλο στην τεχνολογία

18.422 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

Τα SUV πόλης συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του ελληνικού αγοραστικού κοινού και μία από τις προτάσεις σε αυτή την κατηγορία είναι το Volkswagen T-Cross. Δείτε τις εκδόσεις του μέσα από ένα σύντομο «οδηγό» του autotriti.gr.

Το VW T-Cross, το μικρό SUV της γερμανικής μάρκας, που την περασμένη χρονιά σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση των πωλήσεων στην κατηγορία του, αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Το μοντέλο εντυπωσιάζει με το σχεδιασμό του, τις πολυάριθμες δυνατότητες διαμόρφωσης και τις ημιαυτόνομες προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης οδηγού IQ.DRIVE. Στα highlights συγκαταλέγεται επίσης το συρόμενο κατά 14 εκατοστά πίσω κάθισμα που ανεβάζει την χωρητικότητα στα 417 λίτρα με όρθια τα καθίσματα.
 
«Ξετυλίγοντας» το κουβάρι των εκδόσεών του, κάνουμε την αρχή από τους κινητήρες. Εκεί οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μοτέρ βενζίνης, τον 1,0 TSI (στα 95, 110 και 115 άλογα) και τον ισχυρό 1,5 TSI με 150 ίππους, με τις κορυφαίες εκδόσεις εξ αυτών να συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Παρούσα είναι και μία ντίζελ επιλογή, χάρη στον 1,6 λίτρων TDI κινητήρα απόδοσης 95 ίππων που συνοδεύεται από το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
 
Το Volkswagen T-Cross προσφέρεται σε δύο πλούσιες εξοπλιστικές εκδόσεις, Life και Style. Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών της πρώτης βρίσκουμε: 16άρες ζάντες αλουμινίου, ράγες οροφής σε μαύρο χρώμα, τα συστήματα Front Assist (σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και Pedestrian Monitoring (σύστημα αναγνώρισης πεζών & ποδηλάτων), κεντρικό υποβραχιόνιο εμπρός ρυθμιζόμενο σε ύψος και μήκος, 2 θύρες USB στο πίσω μέρος (μόνο για φόρτιση), προβολείς ομίχλης εμπρός, σύστημα Infotainment με οθόνη 8 ιντσών, ασύρματη (επαγωγική) φόρτιση κινητού τηλεφώνου, κάμερα οπισθοπορείας, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+, We Connect Υπηρεσίες και Emergency Call Service (κλήση έκτακτης ανάγκης).
 
Η πιο πλούσια Style έκδοση, περιλαμβάνει όλα όσα είδαμε νωρίτερα στην Life, αλλάζοντας ωστόσο τις ζάντες αλουμινίου σε 17 ιντσών (αντί για 16) και προσθέτοντας μεταξύ άλλων προβολείς LED μπροστά, ράγες οροφής αλουμινίου και διζωνικό κλιματισμό.
 
Τέλος, αναφορικά με το κόστος απόκτησης, το Volkswagen T-Cross στη βασική έκδοση (1.0 TSI 95PS Life), ξεκινά σήμερα από 18.100 ευρώ (τιμή με όφελος 700 ευρώ & ΦΠΑ), ενώ στην πιο πλούσια και ισχυρή έκδοση (1.5 TSI 150PS DSG Style) το κόστος απόκτησης ορίζεται από 24.850 ευρώ. Ενδιάμεσα η έκδοση με τον 1.000άρη TSI και τα 110 άλογα ξεκινά από 19.400 ευρώ, ενώ αυτή με τα 115 άλογα από 19.600 ευρώ. Τέλος να σημειώσουμε πως η μοναδική ντίζελ επιλογή (1.6 TDI DSG 95PS Life) στον ελληνικό τιμοκατάλογο του VW T-Cross, ξεκινά από 22.180 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

NEO TRAFIC
moto