Ντίζελ τέλος για την Volkswagen στην Αυστραλία.

Τι μερίδιο της αγοράς έχουν τα ντίζελ στην αγορά της Αυστραλίας;

VW: Τέλος τα ντίζελ μοντέλα στην Αυστραλία

6.647 Επισκέψεις στο άρθρο (9/8/2018)

Σταματά τη διάθεση πετρελαιοκίνητων μοντέλων στην αγορά της Αυστραλίας η VW. Τι την οδήγησε σε μια τέτοια κίνηση;

Η Volkswagen θα σταματήσει την διάθεση όλων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της από τον Οκτώβριο, σε μια κίνηση που όπως δήλωσαν δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο dieselgate.

Ήδη μέσα στη χρονιά, στάματησε η διάθεση του Passat diesel και του Jetta, ενώ σύντομα θα σταματήσουν και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των Passat Alltrack και Tiguan. Μόνο η νέα γενιά Touareg θα είναι αποκλειστικά πετρελαιοκίνητη.

Διαβάστε περισσότερα στο AutoΤρίτη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του VW Group Αυστραλίας, Michael Bartsch, η απόφαση να σταματήσει η διάθεση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων είναι μέρος του σχεδίου της εταιρίας να μειώσει την πολυπλοκότητα της γκάμας των μοντέλων της, που μέχρι τώρα πρόσφερε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και κινητήρες για το καθένα.

Σημαντικό ρόλο για αυτή την απόφαση έπαιξε και ο νέος τρόπος μέτρησης των ρύπων. Τα νέα πρότυπα για τις μετρήσεις των ρύπων, WLTP κάνουν τα πράγματα αρκετά πολύπλοκα για όλες τις εταιρείες.

Τέλος,  στην αγορά της Αυστραλίας τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της VW είχαν όλο και μικρότερη απήχηση τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017, μόλις το 22.2% των πωλήσεων της εταιρείας στη χώρα αφορούσε μοντέλα με κινητήρες ντίζελ.

Toyota
moto